De combimagnetronHome

De combimagnetron

Een magnetron is een musthave in de keuken. Je kunt er voedsel mee ontdooien, opwarmen en met een combimagnetron kun je ook eten in de oven klaarmaken. Het principe van een magnetron is dat door middel van microgolven de moleculen in het voedsel sneller gaan bewegen, waardoor het voedsel opwarmt.

Handig om op te letten

De inhoud van de magnetron bepaald hoeveel voedsel er in het apparaat kan en hoeveel ruimte de magnetron inneemt. De meeste magnetrons hebben een inhoud tussen de 20 en 36 liter.

Daarnaast het is vermogen belangrijk. Hoe meer watt, hoe sneller de temperatuur stijgt. Het maximale vermogen van de meeste magnetrons is tussen de 700 en 900 watt.

Een magnetron kan verschillende functies hebben. Een voorbeeld is het draaiplateau dat in- en uitgeschakeld kan worden.

Magnetrons kunnen op verschillende manier bediend worden. Er zijn draaiknoppen, toetsen, etc. Ook de uitstraling is anders, zoals de kleur en of de deur links of rechts opent.

De combinatie met een oven

In de combimagnetron zit een hetzelfde verwarmingselement als in een oven. Het voedsel is smakelijker en krokanter dan een magnetron. Met een goede combimagnetron heb je geen aparte oven meer nodig ­čÖé

Magnetron trends

De nieuwste magnetrons kunnen bediend worden met een app op de smartphone of tablet. Voordat je thuis komt, kun je alvast de magnetron opwarmen.

Een ander voorbeeld is dat de magnetron de calorie├źn telt van de maaltijd. Ook worden de suikers, vezels, eiwitten, vet en water geteld.

De laatste ontwikkeling is dat er een infraroodcamera is geïntegreerd. Daarmee kun je zien of de maaltijd al goed opgewarmd is van binnen. Met deze technologie kan ook een app gebruikt worden.

Heb jij goede tips voor het aanschaffen van een combimagnetron?

Volg Betty Bond voor meer interessante artikelen over Beauty, Fashion en Lifestyle. Laat in een reactie weten wat je van dit bericht vindt.

Bron afbeeldingen: Pinterest

  Categorieën:Home

  Getagd als:

  Geef een reactie

  Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

  WordPress.com logo

  Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

  Google photo

  Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

  Twitter-afbeelding

  Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

  Facebook foto

  Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

  Verbinden met %s