Grot van RemouchampsBelgië

Grot van Remouchamps

De Grot van Remouchamps wordt sinds 1828 door toeristen bezocht. De harshoudende fakkels die destijds door de eerste bezoekers gebruikt werden, moeten maar een vage indruk nagelaten hebben, in vergelijking met de pracht dat heden te zien is, dankzij de luister van de moderne verlichting. De mysterieuze sfeer die hierdoor gecreëerd wordt, overschrijdt van verre de glansrijke ondergrond. Sinds 1924 wordt hij verlicht met een sprookjesachtige verlichting.

De grot van Remouchamps ligt in de provincie Luik en een bezoek aan deze tocht wordt in de twee delen afgelegd. Het eerste deel is een wandeling door meerdere zalen, waaronder de eerste zaal. Reeds 8000 jaar geleden werd deze ruimte door de Paleolithische jagers bewoond. Via een schilderachtig, kleurrijk decor komt men bij de grote zaal de Kathedraal. De paden zijn goed begaanbaar, schoon en slipvrij. Door steeds dieper de grond in te lopen, onder begeleiding van een gids, kan men het wonderlijke spektakel aanschouwen. Ieder natuurlijk wonder wordt tot in detail uitgelegd.

Na het hoogtepunt van de Kathedraal, geschiedt het tweede deel van het bezoek in de vorm van een boottocht. De boot glijdt langzaam vooruit over de meanders van de onderaardse rivier, de langste onderwater rivier ter wereld, in mysterieuze stilte bewondert men nieuwe schoonheden, waaronder de palmboom. De bezoeker wordt bij het beginpunt afgezet. Het bezoek duurt ongeveer vijf kwartier. Het park is te bereiken vanaf Luik via de snelweg E25, afrit 46 Aywaille/Remouchamps. Bij de stoplichten linksaf en na 1 km bevindt de grot zich aan de linkerkant na de brug over de Amblève, aan het begin van de Rue de Louveigné, te Remouchamps. Bekijk de website voor actuele entreeprijzen.

Zou jij de grotten gaan bezoeken als je in de buurt bent? Laat het weten in de reacties 🙂

Lees meer interessante artikelen over reizen en leuke weetjes over bestemmingen

Ninglinspo - wandeling

Ninglinspo – wandeling

De Ninglinspo is de enige bergrivier en is een unieke wandeling in de Ardennen. Gelegen in het zuiden van de Ardennen

Lees meer
Hotspots in Antwerpen

Hotspots in Antwerpen

In Antwerpen gebeurt er het meeste in ’t Zuid. De straatjes rondom de Marnixplaats zijn favoriet. Let op, want als je verder afzakt in de volksbuurt Het Kiel moet je goed op blijven letten.

Lees meer
Grot van Remouchamps

Ontvang nieuwste artikelen in je inbox

Advertenties

Categorieën:België

Getagd als:, , , , ,

2 antwoorden »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s