Wat maakt deze landen uniek?Reizen

Wat maakt deze landen uniek?

Er zijn zoveel verschillende landen in de wereld. Landen onderscheiden zich door de cultuur, geschiedenis, de taal, eten en de mensen zelf. Elk land is in deze opzichten uniek. Ieder land staat wel ergens om bekend wat kenmerkend is voor de cultuur.

IJsland

In 2012 werd IJsland, naast Denemarken en Nieuw-Zeeland, het meest vreedzame land genoemd. The Global Peace Index liet zien dat er in IJsland geweld ontbreekt. Het blijkt dat het er te koud is om in de nacht rond te hangen.

Nieuw-Zeeland

Een kenmerkend punt in Nieuw-Zeeland gaat over werk. Vrouwen en mannen worden in Nieuw-Zeeland eerlijk behandeld tijdens het werk. Dat is beoordeeld door The Economist. Een loonverschil zal je daar niet vinden.

Canada

Canada is een goed land om te studeren. Canada heeft het hoogste percentage van de opgeleide studenten.

Colombia

Colombia heeft een adembenemend mooi landschap. Naast de natuur is Colombia een van de vrolijkste landen ter wereld šŸ˜ƒ Dit blijkt uit onderzoek van de Global Barometer of Hope and Happiness. Ze zijn twee keer zo vrolijk dan de gemiddelde wereldburger.

Qatar

Qatar is een van de rijkste landen in de wereld. Dit komt door de olie die daar in de grond zit en het gas.

Nederland

Yeah, de Lage Landen! Nederland staat bekend om de molens, tulpen, grachten, klompen, kaas en fietsen. Daarnaast speelde Nederland een grote rol in de geschiedenis. Denk daarbij aan de Tweede Wereldoorlog en in de kunstwereld met onder andere Vincent van Gogh.

Van deze landen ben ik alleen nog maar in Nederland geweest. Heb jij een van deze unieke landen bezocht? Wat bleef jou het meest bij?

Volg Betty Bond voor meer interessante artikelen over Beauty, Fashion en Lifestyle. Laat in een reactie weten wat je van dit bericht vindt.

Bron afbeeldingen: Pinterest

  Categorieën:Reizen

  Geef een reactie

  Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

  WordPress.com logo

  Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

  Google photo

  Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

  Twitter-afbeelding

  Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

  Facebook foto

  Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

  Verbinden met %s