Halong Bay

Ha Long Bay ligt in het noordwesten van Vietnam. In deze baai liggen ongeveer 2000 vreemd gevormde rotsen die uit de zee rijzen. Deze kalkstenen eilandjes zien er samen met de vissersboten die er tussendoor varen schitterend uit. Om Ha Long Bay te verkennen, maak je een cruise door de baai. Een aantal van de rotseilandjes hebben grotten, waar je met een bootje naar toe kunt varen. Sommige eilanden zijn bewoond, maar de meeste zijn niet of nauwelijks aangetast. Ha Long Bay staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Tour Halong Bay vanuit Hanoi

Vanuit Hanoi bieden bijna alle reisbureaus en de meeste hotels dit aan. Er zijn goede tours beschikbaar, maar een groot deel van het aanbod is erg matig. Duurder hoeft in dit geval niet te betekenen dat het beter is. Niet alleen de grootte van de boot, groep en lunch kan verschillen, maar ook de inbegrepen activiteiten. Zo kun je tijdens een tour door de baai ook een bezoek verwachten aan de viskwekerij of kajakken. Check de reviews op Tripadvisor. Het advies een van de tours van Friends Travel Vietnam te boeken. Dit is een reisbureau opgezet door een vriendelijke Nederlander, die vanuit Hanoi meerdere activiteiten in de regio. Online boeken kan of ga even langs hun kantoor in het centrum van Hanoi om alles ter plekke te regelen.

Dagtour boeken: https://www.getyourguide.nl/ha-long-bay-l934/dagtrips-tc172/

Zou jij ook naar Halong Bay willen? Laat het weten in de reacties šŸ™‚

Volg Betty Bond voor meer interessante artikelen over reizen en andere bestemmingen. Laat in een reactie weten wat je van dit bericht vindt

Bron: eigen ervaring šŸ™‚

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.