HeeltapFlexibiliteit oefeningen

Heel-tap

Ga op je rug liggen met je knieën opgetrokken, op armlengte afstand. Je tenen wijzen naar het plafond. Je wervelkolom bevindt zich in een neutrale positie en je navel is licht ingetrokken. Tik met je hiel van je linkervoet op de grond, maar houd de hoek van je knie 90 graden. Ga terug naar de startpositie en tik met je rechtervoet op de grond. Wissel meerdere keren af. Let op: houd je wervelkolom neutraal en vergeet niet om adem te halen.

Heeltap
Heeltap

Pilates voor hardlopers

Wil je meer uitdaging? Wissel je benen af in de lucht. Vergeet niet om je schouders ontspannen te houden en let op je ademhaling. Blijf je navel licht intrekken en je rug in stabiele, rechte positie houden. Deze oefening is goed voor je buik.

Hardlopen is een blessuregevoelige sport. Pilates is de basis voor functionele rompstabiliteit en kan veel blessures voorkomen. De oefeningen verbeteren je kracht, lenigheid en gevoel voor bewegen.

Hoe ging de oefening heel-tap bij jou? Laat jouw ervaring en tips achter in de reacties 🙂

Bron: De Hardloopscheurkalender 2019. (z.d.) (Vol. 2019). Amersfoort, Nederland: Paul Postema.
Bron afbeelding: Pinterest

Lees ook over andere sportieve flexibiliteit -en kracht oefeningen die je kunt doen.

The roll up

The roll-up

Ga op je rug liggen met je navel licht ingetrokken. Ontspan je billen rol langzaam, wervel voor wervel omhoog. Dit doe je door je bekken naar ‘voren’ te kantelen en je navel steeds harder in te trekken. Je kunt het zwaarder maken door halverwege te stoppen om vervolgens weer wervel voor wervel in gestrekte positie te komen.

The bridge

The bridge

Ga op je rug liggen met je navel licht ingetrokken. Kantel je bekken en maak met je onderrug contact met het oppervlak waar je op ligt. Til wervel voor wervel je heupen op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s