Bezienswaardigheden Ninh BinhNinh Binh

Bezienswaardigheden in Ninh Binh

Boottrip

Je ziet karstbergen, grotten en uitzichten komen voorbij. Een boottocht duurt ongeveer 2 uur. Omdat het op het water druk kan worden, kun je het best in de vroege ochtend of namiddag gaan varen. Het licht is dan op z’n mooist en je hebt het water voor jezelf.

Maak een fietstocht

Er is veel te zien in de omgeving en met de fiets kun je de bezienswaardigheden in je eigen tempo afgaan. De afstanden zijn klein. Je betaalt veel voor een taxi. Over zandweggetjes en door rijstvelden

Hang Mua Peak / Mua Cave viewpoint

Khê Hạ, Hoa Lư District, Ninh Bình, Vietnam
Entree is 100.000 VDN

Het met karstbergen bezaaide landschap is geweldig om te zien en de Hang Mua Peak is in de buurt van Tam Coc. Deze berg ligt 5 kilometer vanaf Tam Coc en op het topje ligt een pagode én een uitkijkpunt. Om bij de Mua Cave te komen moet je 20 minuten 450 treden omhoog lopen naar de top. Ga niet op het heetste van de dag de grot beklimmen en neem een flesje water mee.

Bich Dong Pagode

Ninh Hải, Hoa Lư District, Ninh Bình 430000, Vietnam

Als je de weg richting Tam Coc blijft volgen, kom je vanzelf bij de prachtige Bich Dong Pagode uit. Dit religieuze bouwwerk ligt 3 kilometer buiten Tam Coc en dateert uit het jaar 1428. De serene tempel is deels in een rots gebouwd en bestaat uit drie verdiepingen. Het onderste deel ligt op straatniveau, maar voor de bovenste verdiepingen moet je trappen op. Eenmaal boven word je getrakteerd op een prachtig uitzicht én kom je in de grotten van Bich Dong met ornamenten en Boeddhabeelden.

Thai Vi Tempel

Ninh Hải, Hoa Lư District, Ninh Bình, Vietnam

De Thai Vi Tempel ligt op fietsafstand van Tam Coc. De kleine tempel werd in de eerste helft van de 14e eeuw gebouwd en is versierd met subtiele details. De plek wordt omgeven door een prachtig landschap en eromheen liggen verschillende wandelroutes. Hier kun je lopen langs de rijstvelden waar boeren aan het werk zijn, langs ondiepe watertjes en dobberende vissersbootjes.

Geitenvlees

Je moet niet schrikken als je door de omgeving van Ninh Binh fietst en opgezette geiten aan de kant ziet staan. Deze worden namelijk verkocht. Een belangrijk product uit de omgeving is geitenvlees.

Ninh Binh is niet groot en daarom juist heel gezellig. Je kunt er lekker op het gemak fietsen, omdat het er niet super druk is 🙂

Volg Betty Bond voor meer interessante artikelen over reizen en andere bestemmingen. Laat in een reactie weten wat je van dit bericht vindt.

Bron: eigen ervaring 🙂

Meer lezen over reizen in Vietnam en plekken om te bezoeken

Chu Chi tunnels

Chu Chi tunnels

De Cu Chi tunnels bestaan uit een ondergronds tunnelsysteem van 250 kilometer en ligt op ongeveer 40 kilometer van Ho Chi Minh.

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s