Zo luister je naar een vriendin

Het sleutelwoord is luisteren, doe dat dus vooral. Leever niet constant commentaar, val haar niet in de rede en kom niet met je eigen verhaal aanzetten.

  1. Misschien heeft ze wat aanmoediging nodig om te praten. ‘Is er iets?’ maakt duidelijk dat je tijd hebt en een luisterend oor.
  2. Praat niet te veel, maar knik af en toe en maak een instemmend geluid: ‘uhu’. Je luistert nog steeds. Door te zwijgen en in het niets te staren kom je niet heel betrokken over.
  3. Als ze naar je mening vraagt, probeer dan eerst haar kant van de zaak te zien. Zelfs als denk je dat ze het verkeerd aanpakt, wees nooit neerbuigend.
  4. Blijf objectief. Een goede vriendin zal je niet altijd vertellen wat je wilt horen, maar daar gaat het ok om. Anders kan ze net zo goed tegen de groenteboer praten. Als je het zorgvuldig aanpakt, kun je haar zeggen wat ze misschien liever niet hoort, zonder bot te zijn.
  5. Als je zelf een soortgelijke ervaring hebt en daar beter/sterker/verstandiger uitgekomen bent, vertel het haar dan en laat haar weten dat het voor haar ook zo kan gaan. Vaak is het resultaat van ergens over praten dat je erachter komt dan andere mensen soortgelijke ervaringen hebben gehad en dat met hen alles weer goed gekomen is.

Hoe laat jij merken dat je er voor je vriendin bent? Laat jou tips achter in de reacties 🙂

Volg Betty Bond voor meer interessante artikelen over Lifestyle, home, recepten en reizen.

Bron: Vrouwen zaken – Alanna Kalb (2010)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.