Mindfull running

Mindfull running

1. Wees getuige van je gedachten

Probeer niet om je gedachten te beoordelen, laat de gedachten zijn voor wat ze zijn. Je zult merken dat wanneer je een gedachte laat voor wat het is, deze binnen enkele minuten verdwijnt.

2. Je bent niet je gedachten

Veel mensen identificeren zich met hun gedachte, ze denken daadwerkelijk dat ze hun gedachten zijn. Maar we zijn veel meer dan alleen onze gedachten. Door alle ervaringen die je hebt meegemaakt in je leven en door alle gedachten die je hebt gehad ben je geworden wie je nu bent. Misschien ben je wel heel goed in sport, denk je, misschien ben je wel iets te dik of misschien ben je onzeker, denk je. Dus nog een keer: Wie ben je? Als je niet je gedachten bent, niet je lichaam en niet je zelfbeeld. Als je niet gaat inzien dat je niet jouw gedachten bent, dan ben je in staat om jouw gedachten als gereedschap te gaan gebruiken en jezelf nooit meer laten te misleiden, door de gedachtegang dat jij ze bent.

3. Let eens op je ademhaling

STOP met lezen en let eens op je ademhaling. Hoe adem je? Adem je met pauzes? Ben je kortademig of misschien adem je langzaam? Let eens een minuut op je ademhaling…
Als je aandacht hebt op je ademhaling, zul je merken dat je ademhaling gewoon vanzelf gaat. Je hoeft er niks voor te doen. Wanneer je je aandacht richt op je ademhaling kom je steeds meer in contact met het nu.

Ga voor meer informatie naar www.mindfulrun.nl.

Wat zijn jouw tips voor mindfull hardlopen? Laat het weten in de reacties 🙂

Om op de hoogte te blijven van meer interessante artikelen over sport, oefeningen, schema’s blessures, evenementen en recepten kun je Betty Bond volgen.

De Hardloopscheurkalender 2019. (z.d.) (Vol. 2019). Amersfoort, Nederland: Paul Postema.

Lees meer weetjes over hardlopen.

Heuvel lopen

Heuvel lopen

Heuveltraining om minder blessures op te lopen. 57% van de hardlopers heeft een verkeerd beeld van zijn eigen voetlanding.

Beoordeel dit:

De 20 van Alphen

De 20 van Alphen

Met een afwisselend parcours door de stad en polder is de 20 van Alphen de ideale voorbereiding op de diverse voorjaarsmarathons. Het parcours is niet alleen pittig, maar ook snel. Naast de wedstrijdlopers uit binnen- en buitenland vullen duizenden recreatieve lopers de straten en het buitengebied van Alpen aan den Rijn, in het Groene Hart […]

Beoordeel dit:

Laden…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.