Mindfull running

Mindfull running

1. Wees getuige van je gedachten

Probeer niet om je gedachten te beoordelen, laat de gedachten zijn voor wat ze zijn. Je zult merken dat wanneer je een gedachte laat voor wat het is, deze binnen enkele minuten verdwijnt.

2. Je bent niet je gedachten

Veel mensen identificeren zich met hun gedachte, ze denken daadwerkelijk dat ze hun gedachten zijn. Maar we zijn veel meer dan alleen onze gedachten. Door alle ervaringen die je hebt meegemaakt in je leven en door alle gedachten die je hebt gehad ben je geworden wie je nu bent. Misschien ben je wel heel goed in sport, denk je, misschien ben je wel iets te dik of misschien ben je onzeker, denk je. Dus nog een keer: Wie ben je? Als je niet je gedachten bent, niet je lichaam en niet je zelfbeeld. Als je niet gaat inzien dat je niet jouw gedachten bent, dan ben je in staat om jouw gedachten als gereedschap te gaan gebruiken en jezelf nooit meer laten te misleiden, door de gedachtegang dat jij ze bent.

3. Let eens op je ademhaling

STOP met lezen en let eens op je ademhaling. Hoe adem je? Adem je met pauzes? Ben je kortademig of misschien adem je langzaam? Let eens een minuut op je ademhaling…
Als je aandacht hebt op je ademhaling, zul je merken dat je ademhaling gewoon vanzelf gaat. Je hoeft er niks voor te doen. Wanneer je je aandacht richt op je ademhaling kom je steeds meer in contact met het nu.

Ga voor meer informatie naar www.mindfulrun.nl.

Wat zijn jouw tips voor mindfull hardlopen? Laat het weten in de reacties 🙂

Om op de hoogte te blijven van meer interessante artikelen over sport, oefeningen, schema’s blessures, evenementen en recepten kun je Betty Bond volgen.

De Hardloopscheurkalender 2019. (z.d.) (Vol. 2019). Amersfoort, Nederland: Paul Postema.

Lees meer weetjes over hardlopen.

Leidsch Dagblad Singelloop

Leidsch Dagblad Singelloop

De Leidse Singelloop is een fijne traditie met rondjes langs de Leidse wateren. Voordat de Leidse Politie Sportvereniging in 1976 zijn eigen Singgelloop organiseerde, werden er al Singellopen in Leiden gehouden. In 1926 vond de eerste voorloper van de huidige Singgelloop plaats. Een fijne traditie Sinds 1976 wordt de Singelloop jaarlijks gehouden. Het parcours was […]

Beoordeel dit:

NN CPC Loop Den Haag

NN CPC Loop Den Haag

De NN CPC Loop Den Haag is een Haags familie-evenement dat jaarlijks 10.000 deelnemers en bezoekers trekt uit binnen- en buitenland. Ook internationaal is er veel belangstelling voor de snelle NN halve marathon. Naast deze afstand zijn er ook wedstrijden over 10 km, 5 km, 2,5 km en 1 km. Ik zweil niet, ik glinstah. […]

Beoordeel dit:

Heuvel lopen

Heuvel lopen

Heuveltraining om minder blessures op te lopen. 57% van de hardlopers heeft een verkeerd beeld van zijn eigen voetlanding.

Beoordeel dit:

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.