Ruimte voor nieuwe dingen

Ruimte voor nieuwe dingen

Je kunt alleen beginnen met mindfulness als je er zelf klaar voor bent. Dat punt bereiken de meeste mensen vaak in twee situaties:

  1. Als je afziet en je leven lijkt uit elkaar te vallen, wordt mindfulness plots een optie. Dikwijls doen mensen pas in uiterste nood wat goed voor hen is. Achteraf zeggen ze dan “Had ik dat maar jaren geleden ontdekt”. Terwijl ze er toen misschien niet klaar voor waren.
  2. Als je een diepe interesse hebt in wie we zijn als mens en hoe we zo volledig mogelijk kunnen leven met een zo helder mogelijke blik.

Wanneer zou je met mindful running kunnen beginnen?

Mindfulness is niet altijd makkelijk. We vinden iets prettig of vervelend, goed of fout. In een flits hebben we ons oordeel klaar zonder dat we ons daarvan bewust zijn. En vanuit dat oordeel zien we alleen nog datgene wat ons vooroordeel verstevigt. Zo hebben we vaak ook onze oordelen klaar over onszelf. Met mindfulness wordt je je bewust van deze gewoonten en kun je de dingen zoals ze zijn, makkelijker accepteren. Het is er en het hoort op dat moment bij jouw leven. Het zal je ruimte geven om nieuwe dingen te ervaren, om te kunnen genieten van kleine dingen in je leven.

Ga voor meer informatie naar www.mindfulrun.nl.

Wat zijn jouw tips om ontspannen te lopen? Laat het weten in de reacties 🙂

Om op de hoogte te blijven van meer interessante artikelen over sport, oefeningen, schema’s, blessures en evenementen kun je Betty Bond volgen.

Bron: De Hardloopscheurkalender 2019. (z.d.) (Vol. 2019). Amersfoort, Nederland: Paul Postema.

Lees meer weetjes over hardlopen.

Heuvel lopen

Heuvel lopen

Heuveltraining om minder blessures op te lopen. 57% van de hardlopers heeft een verkeerd beeld van zijn eigen voetlanding.

Beoordeel dit:

De 20 van Alphen

De 20 van Alphen

Met een afwisselend parcours door de stad en polder is de 20 van Alphen de ideale voorbereiding op de diverse voorjaarsmarathons. Het parcours is niet alleen pittig, maar ook snel. Naast de wedstrijdlopers uit binnen- en buitenland vullen duizenden recreatieve lopers de straten en het buitengebied van Alpen aan den Rijn, in het Groene Hart […]

Beoordeel dit:

Laden…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.