Bureausport

Geen tijd om ’s avonds te trainen. Zet je spieren aan het werk op kantoor.

Meer dan dertig procent van de Nederlanders en Belgen zit meer dan zeven uur per dag en dat is te veel. Hoewel je ongetwijfeld liever niet de hele dag aan je bureau gekluisterd zit, kan het bij een kantoorbaan vaak niet anders. Wie het daarbij ook thuis nog druk heeft, houdt vaak nauwelijks tijd over om te sporten. Met deze vier oefeningen kun je, zonder te zweten, op je bureaustoel aan de sportarbeid.

Door elk uur vijf minuten enkele herhalingen te doen, heb je aan het eind van je werkdag zo veertig minuten bij elkaar.

Handdrukken

Drie herhalingen van vijf seconden

Door je handen op verschillende manieren tegen elkaar te duwen, kan je achter je computerscherm makkelijk je borst- en armspieren trainen. Denk er wel aan om bij deze oefeningen recht te zitten en je romp- en buikspieren aan te spannen. Door je handen hoog, laag, dichtbij of veraf te houden varieer je de spieren die je aan het werk zet. Vergeet niet te ademen.
Plaats je handpalmen op elkaar en duw ze stevig tegen elkaar aan. Maak twee vuisten en plaats ze op elkaar. Duw je bovenste vuist naar onder en je onderste naar boven. Haak de vingers van je handen en elkaar en trek stevig in tegengestelde richting.

De voeten van de vloer

Vijftien herhalingen

Je buikspieren trainingen terwijl je een e-mail aan het typen bent, het kan. Ga rechtop zitten met je voeten op de grond, hef vervolgens je voeten op en strek je benen uit. Houd dit een seconde aan en plooi je knieƫn dan weer, zonder je voeten de grond te laten raken. Houd dit een seconde vast en strek op nieuwe je benen. Let erop dat je je rug recht houdt en blijft ademhalen. Hoe verder je op het [puntje van je stoel zit, hoe zwaarder de oefening.

Hiel heffen

Vijftien herhalingen per been

Een goede oefening voor de spieren aan de zijkant van het dijbeen (de tensor fascia latae en de iliotibiale band), is deze: ga rechtop zitten op het puntje van je stoel en leg de enkel van je ene been op de knie van de ander. Duw nu de hiel omhoog van het been dat op de grond staat en blijf op je voorvoet rusten. Laat je voet weer zakken, zonder met je hiel de grond te raken. Duw hierna je been weer naar boven.

De denker

Vijf herhalingen van vijf seconden langs beide kanten.

In diepe concentratie of tijdens het lezen laat iedereen zijn hoofd weleens op zijn hand rusten. Helemaal mooi wanneer je in die pose ook aan je sixpack kunt werken. Plaats je linkerelleboog op je bureau en hef je rechterbeen enkele centimeters van de grond. Duw vervolgens stevig met je elleboog op je bureau,, waardoor je je buikspieren zult aanspannen. Blijf goed ademhalen tijdens deze oefening.

Doe jij oefeningen op het werk? Laat het weten in de reacties šŸ™‚

Om op de hoogte te blijven van meer interessante artikelen over sport, oefeningen, schemaā€™s blessures en evenementen kun je Betty Bond volgen.

Bron:

Lees meer interessante artikelen over sporten.

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.