Bezienswaardigheden in Dalat

Xuan Huong meer

Xuan Huong lake
Xuan Huong lake

Het meer ligt in het centrum van Dalat en  heeft een boulevard om een wandeling te maken. Op de noord oever kun je een bezoek brengen aan een bloementuin.

Dalat kathedraal

Dalat cathedral

De Fransen hebben in Dalat een mooie kathedraal achtergelaten. De katherdraal staat in de straat Tran Phu.

Hang Nga’s crazy house

Hang Nga’s crazy house

Nga’s crazy house is een huis met kamers die met elkaar verbonden zijn door bruggen en een wirwar van gangen in bijzondere kleuren en vormen. Dit boomhut achtige bouwwerk is leuk om een bezoek te brengen. Vanaf boven heb je een mooi uitzicht over de stad. Je vind het crazy house op 3 Huynh Thuc Khang. Entree is 40.000 Dong.

Zomerpaleis van Bao Dai

Dit was het paleis van de laatste Nguyenkeizer, Bao Dai. Hij woonde hier met zijn familie tussen 1938 en 1945. Het paleis staat op 1 Trieu Viet Vuong.

Zomerpaleis van Bao Dai

Het zomerverblijf van de laatste keizer van Vietnam, Bao Dai. Het is een speciaal gebouw met een bijzondere bouwstijl en een museum met veel kitsch. De laatste keizer van Vietnam, Bao Dai bouwde een netwerk van retraites in schilderachtige plekjes in het hele land. Er werd gezegd dat het Summer Palace in Dalat zijn favoriet was vanwege zijn interesse in de jacht. De entree is 15.000 Dong.

Railway Station

Het station is op 1 Quang Trung
Entree is gratis, een ritje met de trein kost je ± 130.000 VDN 

Railway Station

Moderne treinen komen hier niet meer, maar het is nog een bijzonder bouwwerk. Je kunt nog in oude treinen rijden die toeristen ritjes maken naar Trai Mat. Het treintje brengt je langs een mooie regio in 30 minuten naar de stad. Het treinstation is de moeite waard.
Het spoorwegstation van Dalat werd gebouwd als replica van het station Deauville in Frankrijk.

Dalat night market

Dalat night market

In het centrum van Dalat is de centrale markt. Een leuke bezienswaardigheid in de avond met al het heerlijke eten.

Chicken village

Het chicken village is een minderheden dorp even buiten Dalat. Het is een populaire stop voor tours in de omgeving van Dalat. Het dorp dankt zijn naam aan een groot standbeeld van een kip. De inwoners hebben weinig inkomsten en de huizen zijn vervallen. Heb je langer de tijd bezoek dan andere dorpen met behulp van een Easy Rider.

Mr. Rot secret tour

Een aanrader in Dalat is de secret tour van Mr. Rot. Zoals de naam al zegt, is deze tour ‘geheim’, daarom kunnen we hier niet te diep op ingaan. Wat we wel kunnen zeggen, is dat je veel van de omgeving en historie van Dalat zal meekrijgen. Op het einde van de dag kom je erachter wat het geheim is, en zal je onder de indruk zijn. De tour kun je boeken door naar het hostel van Mr. Rot te gaan of te mailen.

Du Sinh Church

Het is gebouwd in 1955 door katholieke vluchtelingen uit het noorden. De kerk staat op een heuvel en is ook gratis. Het is een leuke bezienswaardigheid als je een halve dag over hebt in je schema.

In welk land zou je graag een rondreis willen maken? Laat het weten in de reacties 🙂

Volg Betty Bond voor meer interessante artikelen over reizen en andere bestemmingen. Laat in een reactie weten wat je van dit bericht vindt.

Bron: eigen ervaring 🙂

Meer lezen over reizen in Vietnam en plekken om te bezoeken

Chu Chi tunnels

Chu Chi tunnels

De Cu Chi tunnels bestaan uit een ondergronds tunnelsysteem van 250 kilometer en ligt op ongeveer 40 kilometer van Ho Chi Minh. … More Chu Chi tunnels

Beoordeel dit:

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.