Zo krijg je gevoel voor humor

Iedereen lacht graag. Je hoeft geen comedian te zijn, maar een goedlachse vrouw (vooral als ze lacht om zichzelf) is goed gezelschap. Als je gemakkelijk lacht, geniet je niet alleen meer van het leven, maar wordt je ook vaker uitgenodigd. Iedereen houdt van mensen die de gang erin houden. Jij ook 🙂

  • Wees dankbaar voor het goede leven. Het is gemakkelijk om de negatieve dingen te benadrukken, maar het positieve is altijd sterker: een fijne familie, goede vrienden, een leuke baan.
  • Verwacht niet ineens te kunnen veranderen. Het gaat er niet om dat je allerlei moppen kunt verstellen, het gaat om een levenshouding. Leer om je fouten te lachen en accepteer dat dingen ook wel eens niet kunnen lopen, zoals je graag had gewild. Begrijp dat boos en verbitterd zijn tijverspillig is.
  • Denk aan alle keren dat je je zorgen maakte om iets waarop je geen invloed had. Was dat zinvol? Je zult merken dat dingen minder ernstig worden als je van houding verandert en je zult beter met uitdagingen en obstakels om kunnen gaan dan voorheen.
  • Ga op zoek naar humor. Je kunt ervoor kiezen je op de negatieve dingen te richten of op de positieve. Kies het positieve en je hele kijk op het leven verandert.
  • Nee niet alles zo serieus.
  • Hetzelfde geldt voor kritiek van mensen die het echt goed bedoelen. niemand is perfect en we kunnen allemaal wel wat hulp gebruiken. Accepteer het.
  • Mensen reageren op die manier waarop jij ze benadert en als je probeert positief door het leven te gaan, krijg je dat vanzelf terug. Oprechte positieve mensen maken enorm veel indruk.

Soms kan ik wel grappig uit de hoek komen. Het ligt aan het moment. Hoe grappig ben jij? Laat een grappig bericht achter in de reacties 😉

Volg Betty Bond voor meer interessante artikelen over Lifestyle, home, recepten en reizen.

Bron: Vrouwen zaken – Alanna Kalb (2010)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.