Loop weg met stress

Je leven is voortdurend in verandering en beweging. Dit geeft een gezonde stress die je ook nodig hebt om te kunnen functioneren. De mens is erop gebouwd om zicht continue aan te passen aan veranderingen om te overleven. Als je je kunt aanpassen aan een nieuwe situatie, voel je minder spanning. Bij dreigende veranderingen op je werk, ontslagdruk, deadlines, ‘moeten’ presteren of onzekerheid in je privĂ©situatie, kom je onder hoogspanning te staan.

De kunt van de aanpassing

Je eerste impuls zal zijn: je bedreigd voelen of weg willen lopen: vechten of vluchten. In sociale situaties passen we ons op een gewenste manier aan. We onderdrukken onze stressreacties, we doen of we niet opgejaagd zijn. Maar je lichaam blijft alert en stress ervaren en komt niet meer voldoende tot rust. als je deze stress bij je houdt, kan je lichaam zich niet meer aanpassen en herstellen.

Benut je aanpassingsvermogen om de veranderingen in je leven aan te kunnen. Loop je stress eruit.

Met hardlopen bouw je deze stress af. De alertheid en spanning van de beweging worden omgezet in een gezonde portie stress. Je lichaam herkent nu makkelijker jouw natuurlijke hartslag en ademhaling waarbij je weer tot rust kunt komen. Dit vergroot je veerkracht en herstelvermogen. Je kunt meer veranderingen aan en je wordt stressbestendiger. Maak dus gebruik van je stress en ren.

Ga jij ook hardlopen om de stress te verminderen? Laat het weten in de reacties 🙂

Om op de hoogte te blijven van meer interessante artikelen over sport, oefeningen, schema’s, blessures en evenementen kun je Betty Bond volgen.

Bron: De Hardloopscheurkalender 2019. (z.d.) (Vol. 2019). Amersfoort, Nederland: Paul Postema.

Lees meer interessante artikelen over hardlopen.

Leidsch Dagblad Singelloop

Leidsch Dagblad Singelloop

De Leidse Singelloop is een fijne traditie met rondjes langs de Leidse wateren. Voordat de Leidse Politie Sportvereniging in 1976 zijn eigen Singgelloop organiseerde, werden er al Singellopen in Leiden gehouden. In 1926 vond de eerste voorloper van de huidige Singgelloop plaats. Een fijne traditie Sinds 1976 wordt de Singelloop jaarlijks gehouden. Het parcours was … More Leidsch Dagblad Singelloop

Beoordeel dit:

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.