Tips om succesvol thuis te werkenLifestyle

Tips om succesvol thuis te werken

Als je thuis kan werken is dat ideaal. Je hoeft niet in de file te staan, je wordt niet afgeleid door collega’s, etc. Soms wil het thuiswerken niet helemaal lukken, omdat je ook daar wordt afgeleid. Hieronder staan een aantal tips die jouw gaan helpen om goed thuis te kunnen werken.

Zorg voor fijne werkplek

Een fijne werkplek is een plek waar jij je kunt concentreren. Het liefst niet in bed, voor de televisie of in de keuken. Creëer een aparte werkruimte waar je kan zitten. Dan heb je ook gelijk een werkgevoel en ga je sneller aan de slag. Ook voor je omgeving is het duidelijk om te zien dat je dan aan het werk bent.

Probeer het eerst uit

Niet voor iedereen is het thuiswerken ideaal. Probeer het daarom eerst een week uit. Dan kun je er aan wennen en kom je erachter of het werkt voor jou.

Trek een grens tussen thuis en werk

Als je thuiswerkt, blijf geconcentreerd op het werk. Ga niet ondertussen de was doen of iets anders in het huishouden. Na het werken kun je dat weer doen. Wanneer je wel op kantoor zou zijn, kun je ook niet het huishouden tussendoor doen.

Zorg ervoor dat je alle spullen hebt

Zorg dat je alle benodigdheden thuis hebt, zoals een laptop, agenda, telefoon. Ook bepaalde systemen van je werk. Zodat het eigenlijk helemaal is, zoals op het kantoor.

Draag werkkleding

Je hoeft niet helemaal in pak, maar ook niet in je pyjama. Behoudt het werkritme van opstaan, douchen en aankleden. Dan voelt het ook alsof je echt gaat werken.

Wees georganiseerd

Plan vooraf wat je gaat doen. Niet dat je helemaal klaar zit en dan niet weet wat je moet doen. Doe dit van te voren, zodat je direct aan de slag kan.

Communiceer

Blijf communiceren met je collega’s en eventuele klanten. Je moet ten allen tijden bereikbaar voor ze zijn. Als je niet bereikbaar bent, heeft je bedrijf liever dat je op kantoor komt werken. Dus zorg ervoor dat je blijft communiceren. Ook over wat je hebt gedaan of hulp nodig hebt voor iets.

Hoe organiseer jij jouw thuis werkplek? Laat het weten in de reacties 🙂

Lees meer interessante artikelen over lifestyle en leuke weetjes

Armeense auberginestoof met muhammara

Armeense auberginestoof met muhammara

Het recept om zelf een Armeense auberginestoof met muhammara te maken.

Lees meer
Zomerse salade voor bij de barbecue

Zomerse salade voor bij de barbecue

Het recept om zelf een zomerse salade voor bij de barbecue te maken. De temperaturen stijgen, de lucht wordt blauw en de vogeltjes beginnen weer te zingen. Het is weer tijd voor een heerlijke frisse salade.

Lees meer
Tips om succesvol thuis te werken

Ontvang nieuwste artikelen in je inbox

Advertenties

Categorieën:Lifestyle

Getagd als:, , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s