Hanoi

Hanoi is de hoofdstad van Vietnam en de 2e grootste stad van het land. In het noorden ligt Hoàn Kiếm District / Hanoi’s Old Quarter en in het zuiden Hanoi’s French Quarter. Hanoi is gelegen in de delta van de rode rivier in het noorden van Vietnam. De stad was tijdens de Franse overheersing van Azië de hoofdstad van Frans Indochina. Toen Vietnam onafhankelijk was van de Fransen, werd Hanoi de hoofdstad van Noord-Vietnam. Het Franse verleden is terug te zien in de stad; stokbrood is overal te koop. In de brede boulevards en oude villa’s zijn deze invloeden het meest aanwezig.

Vliegreis

Airport Noi Bai-Hanoi

Totale vluchtduur heenreis: 16 uur en 10 minuten

Amsterdam > Guangzhou: vluchtduur 11:15 uur
Guangzhou > Nôi Bai (Hanoi): vluchtduur 1:40 uur

Vervoer van het vliegveld naar de accommodatie

Hanoi Noi Bai Airport ligt op ongeveer 28 kilometer van het stadscentrum (Hoan Kiem Lake). De reistijd met de auto naar het centrum is 40-50 minuten.

Minibus

Airport Minibus rijden met minibussen tussen de terminals van Hanoi Noi Bai Airport en het busstation Airport Minibus (op de hoek van Quang Trung Street en Tràng Thi Street) in French Quarter. Het station bevindt zich tegenover het kantoor van Vietnam Airlines in Hanoi. Een goede keuze als je bij het zuidwesten van het Hoan Kiem Lake moet zijn. De bus rijdt ieder uur, maar in de praktijk vertrekt de bus alleen als deze vol is. Tarief is $2/40.000 VND enkele reis. Bijna altijd wordt gevraagd of je $5 wil betalen voor een transfer naar het hotel, deze verzoeken moet je negeren. Het is een manier om extra te verdienen.

Taxi

Een taxi van de luchthaven van Hanoi naar het centrum van de stad kost ongeveer 400.000 VND. De rit duurt ongeveer 40 minuten. Bespreek de prijs voor vertrek met de taxichauffeur of zet de meter aan.
Airport taxi reserveren: http://airporttaxi.vn/.

Ben je al eens in Hanoi geweest? Laat het weten dan geef ik je nog meer tips.
Deel jouw reiservaring in de reacties 🙂

Lees meer interessante artikelen over reizen en leuke weetjes over bestemmingen

Chu Chi tunnels

Chu Chi tunnels

De Cu Chi tunnels bestaan uit een ondergronds tunnelsysteem van 250 kilometer en ligt op ongeveer 40 kilometer van Ho Chi Minh. Het systeem loopt bijna onder heel Vietnam. … More Chu Chi tunnels

Lees meer
Hanoi

Ontvang nieuwste artikelen in je inbox

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s