Bezienswaardigheden Hanoi

Saint Joseph Cathedral

Saint Joseph Cathedral

De Saint Joseph Cathedral (1886) is de belangrijkste kerk in Hanoi. Op zondagen trekt de kathedraal bezoekers, maar verwacht dat je doordeweeks voor een dichte deur kan komen te staan.

Adres: 40 Nhà Chung, Hàng Trống, Hoàn Kiếm, Hà Nội, Vietnam

National Library of Vietnam

National Library of Vietnam

Adres: 31 Tràng Thi, Trần Hưng Đạo, Hoàn Kiếm, Hà Nội, Vietnam

Thang Long Water Puppet Theater

Dit ligt aan de oever van het Hoan Kiem Lake. Het is een traditionele voorstelling over het dagelijks leven van de Vietnamese boeren. Lang geleden zijn arme boeren uit het noorden van Vietnam begonnen met het bespelen van Mua Roi Nuoc, ‘waterpoppen’. De bespelers van de poppen staan tot boven hun middel in het water, achter een doek. Ze bespelen de poppen, tot 15 kg wegen, met bamboe stokken. Er worden lichteffecten gebruikt en er is een live band voor muzikale effecten.

Tickets worden verkocht aan de deur en kosten tussen de 60.000 VND en 100.000 VND.
Adres: 57B Dinh Tien Hoang 

Hoa Lo Historical Prison

Hoa Lo Historical Prison

Gebouwd door de Fransen en later gebruikt door het Noord Vietnamese leger om neergehaalde Amerikaanse piloten gevangen te zetten. Het complex kreeg van de piloten de bijnaam ‘’Hanoi Hilton’’. De meest bekende gevangene was de Amerikaanse politicus John McCain.

Adres: 1 phố Hoả Lò, Trần Hưng Đạo, Hoàn Kiếm, Hà Nội 100000, Vietnam

Dong Xuan Market Markt (night market)

Deze markt loop van Hang Dao Street naar Dong Xuan Market. Op weekendavonden komen mensen hier om te wandelen of boodschappen te doen. Leuke plek om souvenirs te kopen.

Adres: Đồng Xuân, Hoàn Kiếm, Hanoi 100000, Vietnam

Red river (Thao)

De Red river is een rivier die door China en Noord-Vietnam naar de Golf van Tonkin stroomt. De totale lengte is 1149 km. 639 km ligt China ligt en 510 km in Vietnam. De Rode Rivier ontspringt in de provincie Yunnan in China. De rivier komt Vietnam binnen in de provincie Lào Cai.

Hanoi Opera House

Hanoi Opera House

Het Opera House ligt in het hart van de Franse wijk en is een van de mooiste gebouwen in Hanoi. Het is gebouwd in 1911 naar het voorbeeld van de Opera Garnier in Parijs. De opera heeft 600 zitplaatsen en er worden voorstellingen gegeven. Het ligt redelijk in het centrum.

Voorstellingen beginnen bij 100.000 VND, variërend van Vietnamese opera- en dansvoorstellingen tot muziekconcerten van wereldberoemde artiesten.

Dong Xuan market

Dong Xuan is de centrale overdekte en oudste markt. De markt richt zich op de lokale klanten met hier en daar een souvenir winkeltje. Dit is een leuke plek om rond te lopen tijdens de hete uren aangezien de markt overdekt is. Ga rond lunchtijd en bezoek de beroemde streetfood steeg vlakbij.

Tempel van de Literatuur

De oudste tempel werd in 1070 gebouwd ter ere van Confucius. De tempel is gelegen op ongeveer 2 kilometer van het Hoan Kiem meer. De eerste universiteit van Vietnam was gehuisvest binnen de muren van de tempel en speciaal geselecteerde studenten vanuit alle streken van Vietnam kwamen hier naar toe voor hun studie. Eten kan bij Bia Hoi Corner.

De oude wijk (Old Quarter)

De wijk is van oorsprong een handelswijk vergelijkbaar met de gilde buurten van Amsterdam. De wijk is in de buurt van Hoan Kiem Lake en het toeristische epicentrum van de stad. Vergeet niet een van de vele Bia Hoi plekken. Het oude centrum stond altijd achter muren en zware houten poorten tot ver in de 19e eeuw. Afgezien van een poort aan de oostkant van Hang Chieu, zijn de muren verdwenen. De straten in de oude wijk zijn vernoemd naar de handel die er gedreven werd. Tegenwoordig is dat minder duidelijk aangezien er in het modern Hanoi van alles door elkaar verkocht wordt, maar het is terug te vinden op de straatnaambordjes. De oude wijk is opgebouwd uit 36 straten die allemaal weergeven wat de bezigheid van de handelslieden was.

Long Biênbrug

Long Biênbrug

Dichtbij de oude buurt is de Long Biênbrug. Deze brug is ontworpen door Eiffel en verbindt twee delen van Hanoi over de rode rivier. Je ziet nog terug dat de brug schade heeft opgelopen tijdens de Vietnamoorlog. Bezoek de brug aan het einde van de dag om de zonsondergang te bekijken. De brug wordt gebruikt door de trein, fietsers en brommers en voetgangers.

Adres: Cầu Long Biên, Ngọc Thụy, Long Biên, Hà Nội, Vietnam

Vietnam Military History Museum

Het Militair Museum is te herkennen dankzij een grote verzameling wapens en voertuigen aan de voorkant. Het museum toont Sovjet- en Chinese voertuigen naast Franse en Amerikaanse wapens die tijdens jarenlange oorlog zijn buitgemaakt. Het middelpunt is een, in de Sovjet gebouwde, MiG-21 straaljager. Deze staat te midden van het wrak van Franse vliegtuigen die zijn neergehaald in Dien Bien Phu.

Entree is 40.000 dong plus 20.000 dong voor je camera.
Adres: 28A Điện Biên Phủ, Điện Bàn, Ba Đình, Hà Nội, Vietnam 

Imperial Citadel/Keizerlijke stad van Thăng Long

Het ligt in het Ba Dinh district op 15 minuten lopen van o.a. de Quan Thanh-tempel, het Vietnam Military History Museum en de Cua Bac-kerk.

Imperial Citadel

De citadel van Thang Long, is een overblijfsel uit de geschiedenis van Vietnam en is vanaf 2010 UNESCO werelderfgoed. Veel voorwerpen dateren uit de periode tussen de 6e eeuw en de 20e eeuw, inclusief fundamenten van oude paleizen, oude wegen, bronzen munten, keramiek en aardewerk uit China en andere plaatsen.

Entree 30.000 VND en is dinsdag t/m zondag geopend van 08:00-17:00 uur.
Adres: 19C Hoàng Diệu, Quán Thánh, Ba Đình, Hà Nội 100000, Vietnam

Deze bezienswaardigheden zijn leuk om te keer te bezoeken als je in Vietnam bent. Wil jij ook een keer naar Vietnam? Laat het weten dan geef je ik leuke tips om de stad te ontdekken 🙂

Lees meer interessante artikelen over reien en leuke weetjes over bestemmingen

Chu Chi tunnels

Chu Chi tunnels

De Cu Chi tunnels bestaan uit een ondergronds tunnelsysteem van 250 kilometer en ligt op ongeveer 40 kilometer van Ho Chi Minh. Het systeem loopt bijna onder heel Vietnam. … More Chu Chi tunnels

Lees meer
Bezienswaardigheden Hanoi

Ontvang nieuwste artikelen in je inbox

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s