Hoan Kiem lakeVietnam

Hoan Kiem lake

Het Hoan Kiem lake ligt net buiten de oude wijk ligt. Volgens een legende kreeg de Vietnamese generaal Le Loi tijdens de Chinese bezetting begin 15e eeuw een magisch zwaard aangeboden van een schildpad uit het meer. Le Loi gebruikte dit zwaard om de Chinezen te verdrijven waarna hij tot keizer gekroond werd. Toen Le Loi later over het meer voer kwam de schildpad uit het water en eiste het zwaard terug. Sindsdien heet het meer ‘‘Ho Hoan Kiem’’ ofwel ‘‘Het meer van het geretourneerde zwaard’’. Later in de 19e eeuw is ter herinnering aan deze gebeurtenis een kleine pagode in het midden van het meer gebouwd.

Schildpad pagode in het Hoan Kiem Meer Ngoc Son-tempel

In het midden van het meer ligt een eilandje met daarop de Thap Rua pagode (schildpad pagode). In het noorden van het meer staat de Den Ngoc Son pagode. De pagode is te bereiken via een rode houten brug. Deze pagode is gebouwd ter eren van de magische schildpad die er indirect voor zorgde dat de Chinese indringers verdreven werden. In die pagode is een schildpad te zien die in 1963 uit het meer werd gehaald. Geleerde zeggen dat deze schildpad 500 jaar oud was. Locals geloven dat de schildpad nog in het meer is.

Neem zeker een kijkje bij het Hoa Kiem meer. In de avond is het mooi verlicht en wordt het nog steeds druk bezocht. Wil jij ook een keer naar Vietnam? Laat weten in de reacties waar jij graag naar toe wilt 🙂

Lees meer interessante artikelen over reizen en leuke weetjes over bestemmingen

Chu Chi tunnels

Chu Chi tunnels

De Cu Chi tunnels bestaan uit een ondergronds tunnelsysteem van 250 kilometer en ligt op ongeveer 40 kilometer van Ho Chi Minh. Het systeem loopt bijna onder heel Vietnam.

Lees meer
Ho Chi Minh City-Saigon

Ho Chi Minh City / Saigon

Ho Chi Minh City ligt 1800 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Hanoi. De internationale luchthaven Tan Son Nhat ligt 6 kilometer ten noorden van het centrum (District 1).

Lees meer
Hoan Kiem lake

Ontvang nieuwste artikelen in je inbox

Advertenties

1 antwoord »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s