Halong BayVietnam

Halong Bay

Ha Long Bay ligt in het noordwesten van Vietnam. In deze baai liggen ongeveer 2000 vreemd gevormde rotsen die uit de zee rijzen. Deze kalkstenen eilandjes zien er samen met de vissersboten die er tussendoor varen schitterend uit. Om Ha Long Bay te verkennen, maak je een cruise door de baai. Een aantal van de rotseilandjes hebben grotten, waar je met een bootje naar toe kunt varen. Sommige eilanden zijn bewoond, maar de meeste zijn niet of nauwelijks aangetast. Ha Long Bay staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Tour Halong Bay vanuit Hanoi

Vanuit Hanoi bieden bijna alle reisbureaus en de meeste hotels dit aan. Er zijn goede tours beschikbaar, maar een groot deel van het aanbod is erg matig. Duurder hoeft in dit geval niet te betekenen dat het beter is. Niet alleen de grootte van de boot, groep en lunch kan verschillen, maar ook de inbegrepen activiteiten. Zo kun je tijdens een tour door de baai ook een bezoek verwachten aan de viskwekerij of kajakken. Check de reviews op Tripadvisor. Het advies een van de tours van Friends Travel Vietnam te boeken. Dit is een reisbureau opgezet door een vriendelijke Nederlander, die vanuit Hanoi meerdere activiteiten in de regio. Online boeken kan of ga even langs hun kantoor in het centrum van Hanoi om alles ter plekke te regelen.

Dagtour boeken: https://www.getyourguide.nl/ha-long-bay-l934/dagtrips-tc172/

Zou jij ook naar Halong Bay willen? Laat het weten in de reacties 🙂

Lees meer interessante artikelen over reizen en leuke weetjes over bestemmingen

Chu Chi tunnels

Chu Chi tunnels

De Cu Chi tunnels bestaan uit een ondergronds tunnelsysteem van 250 kilometer en ligt op ongeveer 40 kilometer van Ho Chi Minh. Het systeem loopt bijna onder heel Vietnam.

Lees verder
Ho Chi Minh City-Saigon

Ho Chi Minh City / Saigon

Ho Chi Minh City ligt 1800 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Hanoi. De internationale luchthaven Tan Son Nhat ligt 6 kilometer ten noorden van het centrum (District 1).

Lees verder
Halong Bay

Ontvang nieuwste artikelen in je inbox

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s