Water splashBeauty

Water splash

Water is voor ons lichaam een bron van leven en schoonheid. Een goed gehydrateerde huid ziet er stralend en vitaal uit. Hoe blijft de vochtbalans op peil?

De waterkringloop van de huid

Om zich te kunnen beschermen tegen schadelijke kiemen, vrije radicalen of hitte, moet de barrièrefunctie van de huid intact en flexibel zijn. Vocht speelt hierbij een belangrijke rol, omdat het de buitenste huidlaag zacht en soepel houdt. De natuurlijke vochtvasthoudende factoren (in de dermatologie ook NMF of Natural Moisturizing Factors genoemd) binden het water tussen de cellen en reguleren zo het vochtgehalte van de huid. Helaas hebben milieu-invloeden een schadelijke invloed op de NMF’s Er vallen gaten in de barrièrelaag, met waterverlies in de diepere huidlagen tot gevolg. Hoe meer water de huid verliest, des te slechter het overige vocht opgeslagen kan worden. Aqua verzorging met luchtige serum- of geltexturen kan de huid tegen uitdroging beschermen en het waterreservoir weer aanvullen.

Vier efficiënte talenten van water

  • Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die in staat is enorme hoeveelheden water te binden. 1 gram hyaluronzuur kan wel 6 liter vocht binden. Met de jaren neemt de productie ervan echter af. Crèmes en ampullen met synthetisch geproduceerd hyaluronzuur zijn dan de oplossing, zij dringen diep door in de huid en hydrateren.
  • Aloë vera, ook bekend als de woestijnplant, bevat een hoop percentage vitamines, aminozuren en mineralen. De werkzame stof kan uitdroging van de huid voorkomen.
  • Zeewater is essentieel voor een thalasso kuur. In combinatie met extracten van zeeslib en algen stimuleert het de waterproductie van de huid en ondersteunt het de regeneratie.
  • Panthenol levert ook een belangrijke bijdrage aan een goede vochtbalans van de huid, waardoor de elasticiteit verbetert. Bovendien stimuleert provitamine de vorming van nieuwe cellen.

Hydraterend beauty ritueel

Wie tijdens de dagelijkse beauty rituelen voldoende aandacht besteedt aan de vochtbalans van de huid, wordt beloond met een stralende teint. Dit begint al bij de reiniging: water maakt de huid weliswaar schoon, maar is tegelijkertijd een aanslag op de barrière en droogt de huid uit. Gebruik daarom een reinigingsproduct dat niet alleen make-up, overtollige talg en vuil verwijdert, maar de huid ook beschermt en hydrateert Geniet bijvoorbeeld van de hydraterende werking van olijf of kokos of profiteer van de antioxidatieve werking van hamamelis. Breng voor de gezichtsverzorging met een wattenschijfje wat toner op de huid aan. Hierdoor absorbeert de huid de moisturizer vervolgens beter. Een aqua crème of een intensieve verzorging met aqua-serum. Belangrijk: verzorg ook de gevoelige huid rond de ogen. Omdat de huid daar dunner is, droogt deze bijzonder snel uit. Gebruik één tot twee keer per week een gezichtsmasker om het waterreservoir van je huid weer langdurig aan te vullen.

Aqua-power voor je lichaam

Geniet na de zomer met een zongebruinde huid. Voorkom droge schilfertjes door tijdens het douchen een mousse met aqua-bestanddelen te gebruiken. Hyaluronzuur, mangoboter of granaatappel versterken de huidbarrière en beschermen tegen uitdroging.

Reinig jij jouw huid met water? Laat het weten in de reacties 🙂

Lees meer interessante artikelen over beauty en leuke weetjes

IJdel met een schoon geweten

IJdel met een schoon geweten

Het aantal beauty merken dat aan groen en verantwoord doet, blijft toenemen. 

Lees meer
Travel in style

Travel in style

Deze herfst wordt internationaal. Wij verraden de places to be en hott it-looks. Boho girls stappen op het vliegtuig naar Mexico.

Lees meer
Wereldvoeten

Wereldvoeten

Waar je ook gaat staat of shopt, weinig zo fijn als een uitgebreide pedicure (zonder streng kijkend type in witte jas, met fijne crèmes en lak voor in de sandaal).

Lees meer
Water splash

Ontvang nieuwste artikelen in je inbox

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s