Zuinig met gas en stroomHome

Zuinig met gas en stroom

Het is een vervelende verrassing als je aan het einde van het jaar moet bijbetalen en dat je maandbedrag ook nog omhoog gaat. Dit zijn een aantal tips om te besparen op energie.

Door bewust met energie om te gaan, kun je ook al besparen. Doe de deuren dicht als de verwarming aan staat. 

Led

Ga over op led lampen. Met de spaarlamp hebben we al grote stappen gezet. Met dit energiezuinige en milieuvriendelijke alternatief gaan we nog verder vooruit. In tegenstelling tot de spaarlamp is ‘aan’ ook direct ‘aan’. Gebruik je dimmers, check dan of die met de led lamp te combineren zijn. Voorkomen gebrom en flitsende lampen.

Energie meten

Meten is weten! Met een energiemeter kun je erachter komen welke apparaten in huis sluipverbruikers zijn. Bedenk dat alle kleine beetjes bij elkaar op jaarbasis kunnen helpen. Het gaat natuurlijk niet alleen om jouw portemonnee. We doen het ook voor het milieu.

Sluipverbruik

Stand-by? Sluipverbruik voorkom je met een stekkerdoos waarop een aan- en uitknop zit. Of met een stand-by killer, eventueel met timer. Zo kun je je thuiswerkplek in één keer uitschakelen. Sluipverbruik komt ook voor bij apparaten waar geen lampje blijft branden. Opladers uit het stopcontact halen.

Kraan uit

We wassen onze handen ook veel vaker. Ook heel lang als je de adviezen goed opvolgt. Je kunt ook je handen nat maken, de kraan dicht doen en dan je handen goed boenen. Als je handen goed ingesopt zijn, kan de kraan weer open om je handen af te wassen.

Zon, bewegen, thee

Ondanks dat het warmer weer is, stoken we meer. Plus in meerdere ruimten van het huis. Bedenk per ruimte of dat echt nodig is. Ga op de zonnige plekken in je huis zitten. Als je thuiswerkt kun je tussendoor bewegen en warme dranken drinken.

Alle beetjes helpen om op energie te sparen en het klimaat te helpen. Laat weten welke tips jij hebt om te besparen op energie 🙂

Bron: Grootendorst, H. (2020, 23 mei). Zuinig met gas en stroom. BN de Stem, p. 25.

Lees meer interessante artikelen over home en leuke lifestyle weetjes

Tips om succesvol thuis te werken

Tips om succesvol thuis te werken

Als je thuis kan werken is dat ideaal. Je hoeft niet in de file te staan, je wordt niet afgeleid door collega’s, etc. Soms wil het thuiswerken niet helemaal lukken, omdat je ook daar wordt afgeleid.

Lees meer
Klassieke woonstijl

Klassieke woonstijl

Met een kroonluchter als plafond lamp en mooie marmeren vloeren is de klassieke interieurstijl eentje waar we u tegen zeggen.

Lees meer
De combimagnetron

De combimagnetron

Een magnetron is een musthave in de keuken. Je kunt er voedsel mee ontdooien, opwarmen en met een combimagnetron kun je ook eten in de oven klaarmaken.

Lees meer
Uitzetlijst

Uitzetlijst

Dit is mijn uitzetlijst die gaat helpen bij mijn verhuizing 📦 Op de lijst staan allemaal handige spullen en spullen die ik sowieso nodig heb.

Lees meer
Zuinig met gas en stroom

Ontvang nieuwste artikelen in je inbox

Advertenties

Categorieën:Home

Getagd als:, , , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s