Hoi AnVietnam

Hoi An

De stad was van de 16e tot de 18e eeuw een belangrijke havenstad en trok handelaars vanuit China, Japan en Europa. Deze handelaars hebben hun stempel gedrukt op de architectuur. In de oude straatjes van de stad staan Chinese pagodes, Japanse handelshuizen, warenhuizen en Franse huisjes en winkelpanden. Door het dichtslibben van de Thu Bon rivier in de 19e eeuw werd de stad afgesloten van de handelsroute daardoor is Hoi An niet meegegaan in de industriële ontwikkeling. Het symbool van de stad is de Japanse overdekte brug. Deze houten brug is gebouwd in 1590. Het centrum van de stad is autovrij. Binnen twintig minuten ben je met de fiets de stad uit en sta je in de groene rijstvelden. In 1999 heeft UNESCO het oude centrum op de Werelderfgoedlijst gezet.

Vervoer Da Nang naar Hoi A

Da Nang ligt 20 kilometer van Hoi Ann. Het is aan te raden te reizen per taxi 1-2 uur of bus.

Vanuit Ninh Binh of Nha Trang kan je de nachttrein nemen. Voor de nachttrein zijn verschillende klassen waarvan ‘soft berth’ de beste is. De rest van de klassen zijn geen aanrader. Nachtbussen zijn goedkoper, maar iets minder comfortabel. Vanuit Da Nang is het een rit van 45 minuten, vanuit Hué ongeveer 5 uur en vanuit Nha Trang 12 uur. Busritten zijn goedkoop en lokaal te boeken. Op 12GO Asia kun je de buskaartjes online kopen.

Busreis naar Hoi An

Alle bussen naar het noorden of zuiden stoppen niet in Hoi An aangezien de snelweg 10 kilometer van de stad ligt. Als je met de lokale bus gaat kun je naar Vinh Dien gaan en vanaf daar doorreizen. Het is makkelijker om een open-bus-ticket te kopen. Er gaan elke dag bussen tussen belangrijke plekken richting Hoi An. Vanaf Hue is het 4 uur ($5), vanaf Nha Trang 12 uur ($10/$17).

Eten en drinken Hoi An

Wil je een typisch Vietnamees broodje proberen dan moet je bij Phi Banh Mi zijn. Voor minder dan €1 heb je een goede lunch. MIX Restaurant is een heerlijke Griek met een uitgebreid menu en als je gek bent op Indiaas eten dan is Baba’s Kitchen een topper. Ten slotte heb je nog Bao Han waar je echt heerlijk Vietnamees kan eten.

The Espresso Station 

Het is verstopt tussen de kledingwinkels. Let goed op als je er naar op zoek gaat.

  • Nu Eatery: 10A Nguyen Thi Minh Khai, Vegetarisch Vietnamees
  • Minh Hien: 50 Tran Cao Van, Vietnamees
  • Ho Lo Quan: 20 Tran Cao Van​, Vietnamees
  • Red Dragon: ​332 Cua Dai
  • Fusion

Hoi An is niet super groot, maar er is veel te doen. Naar welke steden in de wereld wil jij graag nog ontdekken? Laat het weten in de reacties 🙂

Lees meer interessante artikelen over reizen en leuke weetjes over bestemmingen

Chu Chi tunnels

Chu Chi tunnels

De Cu Chi tunnels bestaan uit een ondergronds tunnelsysteem van 250 kilometer en ligt op ongeveer 40 kilometer van Ho Chi Minh. Het systeem loopt bijna onder heel Vietnam.

Lees verder
Ho Chi Minh City-Saigon

Ho Chi Minh City / Saigon

Ho Chi Minh City ligt 1800 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Hanoi. De internationale luchthaven Tan Son Nhat ligt 6 kilometer ten noorden van het centrum (District 1).

Lees verder
Hoi An

Ontvang nieuwste artikelen in je inbox

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s