Het Marni-virusModeontwerper

Het Marni-virus

A well-kept secret among like-minded aesthetes werd Marni wel genoemd. Door zijn excentriciteit was dit Italiaanse label niet meteen een hit bij het grote publiek. Wel om naar te kijken, maar niet om zelf in te lopen. Het label komt van ontwerpster Consuelo Castiglioni.

Marni mixt felle kleuren, dessins en ongewone vormen, zonder dat je er duizelig van wordt.

De half-Chileense Castiglioni beschikt over de bijzondere kwaliteit waarmee ook de Franse couturier Christian Lacroix is gezegend: het kunnen mixen van felle kleuren, dessins, ongewone vormen, lagen en opvallende accessoires zonder dat je er duizelig van wordt. Lacroix ging er uiteindelijk door failliet. Of de verlegen ontwerpster, die zonder enige modeopleiding pas op haar 35e begon met ontwerpen, hier lering uit heeft getrokken blijft gissen. Ondanks diverse aanbiedingen wachtten de Castiglioni’s net zolang tot ze een brillenlijn in eigen beheer konden maken. En ook de sieraden worden in eigen atelier vervaardigde. Ze houden alles graag zelf in de hand: vader Gianni is het zakelijke brein en dochter Carolina is verantwoordelijk voor de online store.

Wat vind jij van de ontwerpen van Marni? Laat het weten in de reacties 🙂

Lees meer interessante artikelen over modeontwerpers en leuke mode weetjes

Meester van het minimalisme

Meester van het minimalisme

Modeontwerper Alexander van Slobbe (Schiedam 1959) is meester van de verfijnde, minimalistische ontwerpen en Nestor van een gehele generatie succesvolle ontwerpers.

Lees meer
Nederlands spraakmakendste ontwerper

Nederlands spraakmakendste ontwerper

Carla Maria Fong-Leng Tsang is opgegroeid in het Rotterdamse Katendrecht. Ze is de meest flamboyante ontwerper die Nederland heeft gekend. Een inspiratiebron voor vele ontwerpers, onder wie Viktor en Rolf.

Lees meer
Antique met Jan Taminiau

Antique met Jan Taminiau

Hysterische kroonluchters, glinsterende karafstoppen: in zijn oma’s antiekwinkel zag Jan Taminiau ‘alles wat hij nergens anders zag’.

Lees meer
Het Marni-virus

Ontvang nieuwste artikelen in je inbox

Advertenties

Categorieën:Modeontwerper

Getagd als:, ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s