Beauty termenBeauty

Beauty termen

Strobing

Is niets anders dan het aanbrengen van glanzende spots in het gezicht. Met een highlighter worden de gezichtsdelen geaccentueerd waarop het meeste licht valt. De hotspots: de neusrug, jukbeenderen, cupidoboog, kin en onder de wenkbrauwen. Het resultaat is een sensationele teint met een prachtige glow en extra zachte contouren.

Eyebrows on fleak

De hit op Instagram. Onder de hashtag #browsonfleek vind je meer dan een miljoen foto’s met perfecte gestylde wenkbrauwen. ‘On fleek’ betekent vrij vertaald ‘precies goed’. De truc: exact epileren en de wenkbrauwen met speciale make-up en was perfect in vorm brengen.

Tantouring

Contouren en shapen van het gezicht met zelfbruiner in plaats van make-up. Een lichte tint voor het complete gezicht en een donkerdere tint voor het accentueren van de jukbeenderen. Belangrijk: voor een natuurlijke look, uitgebreid met een penseel blenden voor een mooie overgang.

Cut crease

Het is een make-up techniek waarbij de arcadeboog (Engels: ‘crease’) extra sterk aangezet wordt. Het contrast van licht en donker maakt de ogen sprekender en laat ze groter lijken.

Dewy skin

De vertaling van ‘dewy’ luidt ‘dauwfris’. Als beauty term wordt dewy voor de finish van de huid gebruikt. De producten zorgen voor en gezonde teint, met een frisse en licht glanzende glow.

Baking

Bij deze make-up techniek wordt eerst concealer onder het oog aangebracht. Vervolgens wordt de concealer met een dikke laag licht mineraal poeder afgedekt, die tien minuten lang moet rusten. Door de lichaamswarmte verbinden de cover producten zich perfect met de huid. Daarna: overtollig poeder met een penseel verwijderen. De perfecte teint zit gebakken.

Kabuki

Het lijkt wel de naam van een Japanse manga. In werkelijkheid is dit een professionele make-up penseel met een kort handvat en een compacte borstel. Hoe het penseel aan de Japanse benaming kwam? De penselen werden voor het eerst in het traditionele Kabuki-theater gebruikt, waarna een wereldwijde populariteit volgende. Het kabuki-penseel verdeeld poeder en minerale make-up bijzonder gelijkmatig.

Van welke woorden zou jij graag willen weten wat ze betekenen? Laat het weten in de reacties 🙂

Lees meer interessante artikelen over beauty en leuke weetjes

IJdel met een schoon geweten

IJdel met een schoon geweten

Het aantal beauty merken dat aan groen en verantwoord doet, blijft toenemen. 

Lees meer
Travel in style

Travel in style

Deze herfst wordt internationaal. Wij verraden de places to be en hott it-looks. Boho girls stappen op het vliegtuig naar Mexico.

Lees meer
Wereldvoeten

Wereldvoeten

Waar je ook gaat staat of shopt, weinig zo fijn als een uitgebreide pedicure (zonder streng kijkend type in witte jas, met fijne crèmes en lak voor in de sandaal).

Lees meer
Beauty termen

Ontvang nieuwste artikelen in je inbox

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s