Bezienswaardigheden Hoi AnVietnam

Bezienswaardigheden in Hoi An

Met meer dan 800 historische gebouwen op de UNESCO werelderfgoedlijst, is de oude stad een bezienswaardigheid op zichzelf. Voor Hoi An Ancient Town geldt een toegangsprijs van 120.000 VND (€4,50). Elk ticket is 10 dagen geldig en heeft betrekking op toegang tot de Hoi An Ancient Town, 6 bezienswaardigheden en straatentertainment.

Het oude centrum

Het centrum is niet groot en een dag genoeg om de belangrijkste delen te zien. Het is leuk om lekker rond te wandelen en lekker kop koffie te drinken.Het ouden centrum heeft sfeervolle gebouwen, restaurantjes, cafeetjes en gekleurden straten. De Frans-koloniale huizen en oude grachten is hét straatbeeld van Hoi An. Er zijn winkels zoals kleermakers, souvenirwinkels, kunstgaleries en cafés.

Een stadswandeling (fiets)

Voordat je op pad gaat moet je een entreebewijs kopen waarmee je de gebouwen binnen kunt. Het ticket geeft toegang tot een aantal oude huizen, winkels, musea en fabriekjes. De opbrengsten worden gebruikt voor renovatiedoeleinden. De meest populaire stops op de wandelroute:

  1. Het Museum of Trade Ceramics
  2. Het Tan Ky Huis
  3. De Japanse overdekte brug
  4. Het Museum of Sa Huynh Culture
  5. Het Kanton gemeenschapshuis

Een beginpunt voor de wandelroute is de centrale markt (Cho Hoi An). Begin de dag met een Banh Mi, Vietnam’s versie van het stokbrood met beleg en begin aan de wandeling. Begin bij het Museum of Trade Ceramics en eindig bij de Japanse overdekte brug. Straten die je kunt volgen zijn Bach Dang, Nguyen Thai Hoc, Le Loi en Tran Phu. Onderweg zitten cafeetjes en restaurants.

Van Duc Pagoda

De Van Duc Pagoda komt uit de 17e eeuw. Het is de plek waar de lokale bevolking bidt tot boeddhistische goden zoals Amitabha Boeddha, Dia Tang Bodhisattva en Avalokitecvara Bodhisattva. Het is een van de oudste Boeddhistische tempels van Hoi An en is uitgerust met drie zalen, gedetailleerde beeldhouwwerken, schilderijen van goden, potplanten en veel schaduwrijke bomen.

De Chuc Thanh Pagoda

De Chuc Thanh Pagoda werd gesticht door Monnik Minh Hai van Chine in 1454 en is de oudste boeddhistische pagode in Hoi An. De tempel is een mix van Vietnamese en Chinese architectuur en herbergt een marmeren standbeeld van Guan Yin (Goddess of Mercy), gedetailleerde beelden, gelakte pilaren en 16 graftorens van eminente monniken. De Chuc Thanh Pagoda wordt beschouwd als de geboorteplaats van de “Thien Tam Te”-religie, waar antieke rituele objecten zoals een 200 jaar oude stenen gong, een houten gong in de vorm van een kar en verschillende klokken in gebruik zijn.

Hoi An Riverside

Hier vindt ’s avonds alle gezelligheid plaats. Ooit was het een belangrijke tussenstop voor buitenlandse handelaren tussen de 16e en 18e eeuw vanwege de ligging aan de oevers van de Thu Bon-rivier. De waterkant is bekend om de bars, bistro’s en restaurants, waar je kunt genieten van verse vis, een biertje (bio hoi), cocktails, koffie en gebak, lokale en internationale gerechten.

Japanese Covered Bridge

Dit is een van de bekendste bezienswaardigheden van de stad.De Japanse brug is de enige overdekte brug ter wereld met een boeddhistische tempel. De brug heeft een typisch Japans karakter behouden, met ingetogen versieringen en verwijzingen naar de Japanse geschiedenis. De Japanse overdekte brug dateert uit de 18e eeuw en is een bijzonder bouwwerk. De brug heeft een lengte van 18 meter en is gebouwd door de Japanners die in Hoi An woonde om op die manier de Chinese wijk te bereiken aan de andere kant van het water. Ga zo vroeg mogelijk. Het is er altijd vrij druk!

Het Tan Ky huis

Het beroemdste traditionele pand in Hoi An. Het huis is gebouwd rond een binnenplaats en is een mengsel van Japanse, Vietnamese en Chinese bouwstijlen. Het huis werd door meerdere generaties van een handelsfamilie bewoond en diende ook als opslagplaats voor de handelswaar. Deze opslagplaats is nog steeds in de originele staat evenals de buitenkant bestaande uit tegels en bakstenen. Het Tan Ky huis is op nummer 101 in de straat Nguyen Thai Hoc.

Hoi An museum

Het Hoi An Museum voor Geschiedenis en Cultuur ligt op 10 minuten lopen van de overdekte Japanse brug. Het bevat relikwieën van ongeveer 2000 jaar oud. Het ligt in de buurt van Quan Am Pagoda en is een van de oudste gebouwen van Vietnam, gebouwd in 1653. Er worden traditionele begrafenisrituelen, foto’s van lokale architectuur, keramiek en aardewerk en bronzen tempelklokken en gongs tentoongesteld. Entree tussen 07.00 uur tot 17.30 uur. Entree is inbegrepen bij entreeticket voor Hoi An.

Huur een fiets

Auto’s en motorfietsen mogen niet in het centrum van Hội An komen. Een fiets is de beste manier om de stad en de omgeving te verkennen. De meeste accommodaties verhuren fietsen aan gasten. Het stadje is niet groot waardoor je in een dag de belangrijkste plekken kunt bezoeken. Daarnaast kun je ook naar het strand fietsen. Het is leuk om richting het ‘platteland’ te fietsen: de Tra Que Herb Village, waar je door tuinen vol kruiden en groente kunt lopen. Je vindt het dorpje op ongeveer 3 kilometer van het oude centrum af. Heaven & Earth in Hoi An is de Co van Kessel van Thailand. Reken op ongeveer $25 per persoon.

Fujian Assembly Hall

De 17e eeuwse Fujian Assembly Hall is gebouwd als een sociale en heilige ruimte voor de Chinese gemeenschap van Hoi An. Het beschikt over een toegangspoort versierd met kleurrijke gravures van Chinees-mythologische figuren en een binnenplaats. Locals komen hier om te bidden in de Fujian Assembly Hall wanneer ze geluk willen voor hun kinderen. Het ligt in het centrum van de stad. Open van 08:00 uur tot 17:00 uur.

Night Market

De straten zijn verlicht met de bekende lantaarns. Ze worden gemaakt van de beroemde Hoi An-zijde en zijn bijna elke avond te zien. Elke dag op de Nguyen Hoang Street van 17.00 uur tot 23.00 uur.

Coockingclass

Er zijn in de stad veel lessen te boeken, zoals Thuan Tinh. Enkele bekende en goed aangeschreven kookscholen zijn:

  • Vy’s market restaurant and cooking school. Adres: 106 Nguyen Thai Hoc Street, Hoi An, Vietnam
  • Green Bamboo cooking school and café. Adres: 21 Truong Minh Hung street- Cam An ward
  • Gioan Cookery school. Adres: 95 Bach Dang street, Riverside, Hoi An

Vietnamees koken op Thuan Tinh Island

Hier ga je naar de bijzondere markt om ingrediënten te kopen. Daarna stap je aan boord van een rivierboot en vaar je naar Thuan Tinh Island eiland in de buurt van de riviermonding. Het laatste stukje loop je door een kokosnoten bos en daar kook je in de openlucht gerechten zoals loempia’s, knapperige pannenkoeken, biefstuk van rundnoedels en klassieke pho. Na de lunch krijg je de recepten mee naar huis. De les kost $35 per persoon en boek je via Cooking-Tour.

Er zijn veel leuke bezienswaardigheden in Hoi An. Wat zou jij graag willen doen als je mocht kiezen? Laat het weten in de reacties 🙂

Lees meer interessante artikelen over reizen en leuke weetjes over bestemmingen

Chu Chi tunnels

Chu Chi tunnels

De Cu Chi tunnels bestaan uit een ondergronds tunnelsysteem van 250 kilometer en ligt op ongeveer 40 kilometer van Ho Chi Minh. Het systeem loopt bijna onder heel Vietnam.

Lees verder
Ho Chi Minh City-Saigon

Ho Chi Minh City / Saigon

Ho Chi Minh City ligt 1800 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Hanoi. De internationale luchthaven Tan Son Nhat ligt 6 kilometer ten noorden van het centrum (District 1).

Lees verder
Bezienswaardigheden Hoi An

Ontvang nieuwste artikelen in je inbox

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s