Zo moet je flirtenLifestyle

Zo moet je flirten

Flirten is een speelse manier om te laten weten dat je geïnteresseerd bent in iemand en om uit te vinden of iemand geïnteresseerd is in jou. Het kan ook toegepast worden in situaties die niet per se romantisch hoeven te eindigen. Flirten is een zinvolle vaardigheid die iedere vrouw kan leren. Je zult er ongetwijfeld op verschillende momenten in je leven profijt van hebben.

Zorg voor een open houden

Dat is een van de eerste tips om succesvol te flirten. Met hangende schouders en over elkaar geslagen armen maak je de indruk geen contact te willen. Schouders naar achteren, rechtop, open houding. Ontspan je. Je moet zelfverzekerd lijken zonder arrogant over te komen.

Maak oogcontact

Een directe blik is een van de belangrijkste middelen bij het flirten. Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen elkaar slechts zestig proces van de tijd aankijken tijdens een gesprek. Oogcontact geeft interesse aan, zonder een woord te zeggen. Het klinkt simpel maar vraagt toch om wat oefening. Te weinig oogcontact zal de ander doen denken dat je geen interesse hebt. Te veel komt agressiever over. Maak oogcontact, houd de lik twee seconden vast en kijk dan weg. Kijk dan nog een keer. Kijkt hij ook, glimlach dan.

Glimlach

Een glimlach is misschien wel het meest uitnodigende gebaar dat er is. Een glimlach trekt mensen aan en geeft je zelfvertrouwen. Glimlachen wekt de indruk dat je het naar je zin hebt en zelfverzekerd bent.

Betrek hem in de conversatie

Je eerste gesprek hoeft niet diepgaand of doordacht te zijn. Begin met een kletspraatje. Start met een opmerking over de gelegenheid, de muziek, het boek dat hij leest of een evenement. Maak een compliment over zijn shirt, zijn horloge, zijn schoenen. Bewaar je theorieën over waarom je denkt dat je moeilijke relaties aangaat voor laten. Gemoedelijkheid is belangrijk voor een eerste gesprek.

Wees jezelf

Wees niet bang om tuttig over te komen en speel niet het domme meisje. Hij krijgt je toch wel door.

Gebruik humor

Humor maakt je vrolijk. Je hoeft geen arsenaal aan moppen te gebruiken, maar een splitsvondige opmerking op zijn tijd breek het ijs en maakt je benaderbaar. Lach om zijn grappen, tenzij ze echt vreselijk zijn.

Gebruik lichaamstaal

Raak licht zijn arm aan als je met hem praat. Ga dichterbij zitten. Streel vluchtig langs je hals. Spiegel zijn gebaren en bewegingen. Lichaamstaal (bewust of onbewust) is een effectieve vorm van non-verbaal flirten en sterker dan gesproken taal.

Vergeet niet vrolijk en vriendelijk te blijven. Flirten hoeft niet altijd naar de slaapkamer te leiden. Soms is het gewoon een luchthartige manier om contact te hebben. Keg niet zo veel druk op jezelf. Hij is waarschijnlijk net zo zenuwachtig als jij en sinds wanneer is een gesprek voeren vreselijk.

Hoe heb jij jouw vriend of vriendin versierd? Laat jou tips achter in de reacties 🙂

Bron: Kalb, A., Volker, M., & Vitataal (Feerwerd). (2010). Vrouwenzaken / druk 1. Verba.

Lees meer interessante artikelen over lifestyle en leuke weetjes

Armeense auberginestoof met muhammara

Armeense auberginestoof met muhammara

Het recept om zelf een Armeense auberginestoof met muhammara te maken.

Lees verder
Zomerse salade voor bij de barbecue

Zomerse salade voor bij de barbecue

Het recept om zelf een zomerse salade voor bij de barbecue te maken. De temperaturen stijgen, de lucht wordt blauw en de vogeltjes beginnen weer te zingen. Het is weer tijd voor een heerlijke frisse salade.

Lees verder
Zo moet je flirten

Ontvang nieuwste artikelen in je inbox

Advertenties

Categorieën:Lifestyle

Getagd als:, , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s