ZentasticBeauty

Zentastic

Gewichtloos ronddobberen in een mini-zwembad van 35॰C, terwijl een watsu-therapeut het laatste spoortje stress weet weg te masseren. Beter kan een mens een verloren uurtje nauwelijks besteden.

Shiatsu is een Japanse vorm van drukpuntmassage, die net als acupunctuur als doel heeft de energie in het lichaam in beweging te zetten, zodat die in balans komt. Het idee is dat te veel energie op de ene plek of juist te weinig op de andere, problemen kan veroorzaken als hoofdpijn of rugpijn.

Onderwatermassage: het ultieme warme bad

Liefdevolle behandeling

De behandeling wordt gegeven in warm water van 35॰C, bijna op lichaamstemperatuur dus. Dat draagt bij aan de totale ontspanning. Het wordt vaak ervaren als gewichtloosheid. Het is heerlijk om het water langs te voelen stromen, dat doet iets met een mens. Emoties komen los, het doet denken aan de vroege kindertijd, bijna alsof je in bad gedaan wordt. Dat appelleert aan een gevoel van veiligheid en behaaglijkheid. Het is een liefdevolle behandeling. Misschien kan niet iedereen zich volledig aan een watsu-sessie overgeven, maar het lukt bijna altijd om te ontspannen. Een sessie duurt 45 minuten. Daarna zijn de mensen totaal ontspannen en veel soepeler. Eventuele pijn is minder en de bloeddruk en hartslag zijn gedaald. Het is ook heel lekker voor zwangere vrouwen.

Goed om te weten: er wordt op een bikini of badpak gerekend. Wie lang haar heeft, kan het boven op het hoofd in een knot dragen, hoewel los haar ‘het voordeel heeft dat het zo fijn mee golft op het water’. Het gezicht gaat nooit onder water. Naderhand veel drinken wordt aanbevolen.

Zou jij deze watsu sessie aandurven? Laat het weten in de reacties 🙂

Bron: K, van Ede. (2012). Zentastic. Vogue Nederland – First issue 2012, 122.

Lees meer interessante artikelen over beauty en leuke weetjes

IJdel met een schoon geweten

IJdel met een schoon geweten

Het aantal beauty merken dat aan groen en verantwoord doet, blijft toenemen. 

Lees meer
Travel in style

Travel in style

Deze herfst wordt internationaal. Wij verraden de places to be en hott it-looks. Boho girls stappen op het vliegtuig naar Mexico.

Lees meer
Wereldvoeten

Wereldvoeten

Waar je ook gaat staat of shopt, weinig zo fijn als een uitgebreide pedicure (zonder streng kijkend type in witte jas, met fijne crèmes en lak voor in de sandaal).

Lees meer
Zentastic

Ontvang nieuwste artikelen in je inbox

Advertenties

Categorieën:Beauty

Getagd als:, , ,

1 antwoord »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s