Het Chanel-pakjeOutfit

Het Chanel-pakje

De revolutionaire modeontwerpster Coco Chanel had al aan het begin van haar carrière, rond 1915, haar voorliefde voor moderne mantelpakken ontdekt. De kuitlange rokken hadden een rechte snit en ze werden gedragen met bijpassende ongetailleerde, ruime, heuplange jasjes. Om het ensemble zo comfortabel mogelijk te maken, gebruikte ze katoentricot, een stof die in die tijd eigenlijk bedoeld was voor onderkleding. Het klassieke Chanel-pakje, dat het belangrijkste artikel van de karakteristieke Chanel-stijl is geworden, werd echter pas in 1954 gecreëerd, toen de inmiddels 71-jarige ontwerpster na 15 jaar was teruggekeerd in haar atelier aan de Parijse Rue Cambon. De toenmalige mode werd nog steeds sterk beïnvloed door Christian Dior’s New Look, maar Chanel reageerde daarop, zoals altijd, met haar eigen ideeën. In plaats van een smalle taille, geaccentueerde borsten en ruimvallende rokken kwam zij met een eenvoudig, maar toch elegant pakje van zachte, gemêleerde tweed met recht jasje zonder kraag en revers; de rok was licht gerend en knielang. Opgenaaide, kleine zakken, omgezoomde boorden bij het jasje en goudkleurige sierknopen completeerden de look. Bij het pakje droeg je de Chanel-blouse met de kenmerkende kraag. Eveneens onmisbaar waren de accessoires, zoals modieuze gouden kettingen, die ook als ceintuur fungeerde. Hoewel de modejournalisten eerst weinig enthousiast reageerden, werd het Chanel-pakje al snel een wereldwijd succes – en is dat nog steeds.

Heb jij ook een pakje dat op het Chanel pakje lijkt? Laat het weten in de reacties 🙂

Lees meer interessante artikelen over outfits en leuke mode weetjes

Soorten rokken

Soorten rokken

Er zijn verschillende soorten rokken. Van een ballonrok tot aan een minirok.

Lees meer
De jaren 50

De jaren 50

Prada zorgt ervoor dat we er net zo fatsoenlijk uitzien als in de fifties. Met een vleugje leer en een toefje skin oogt het allemaal stiekem wat frivoler.

Lees meer
Zo wordt je stijlvol oud

Zo wordt je stijlvol oud

Je wordt ouder of je het nu leuk vindt of niet. Je jeugd mag je ontglippen. Als je voor jezelf zorgt, hoeven je uiterlijk en levenslust dat niet te doen.

Lees meer
Het Chanel-pakje

Ontvang nieuwste artikelen in je inbox

Advertenties

Categorieën:Outfit

Getagd als:, ,

1 antwoord »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s