Cultureel ondernemerschap 3.1Mode

Cultureel ondernemerschap 3.1

FOAM

Marloes Krijnen is oprichter van FOAM, Fotografiemuseum Amsterdam. Krijnen heeft zich van meet af aan als cultureel ondernemen geprofileerd. Ga voor meer informatie over het Fotografiemuseum Amsterdam naar www.foam.org.

EYE

Sandra den Hamer is directeur van EYE, het filmmuseum aan het IJ in Amsterdam. In 2010 besloot een aantal filminstituten de krachten te bundelen in EYE. Tegelijkertijd werden ambitieuze plannen ontwikkeld voor een nieuw gebouw, met een andere insteek. Van relatief gesloten en voor een klein publiek, naar open en voor een breed publiek, met vier multifunctionele zalen, monumentale tentoonstellingsruimte, een digitale schatkamer en ruimte voor scholieren om zelf films te maken. 

Minder geld? Dan neem je juist meer initiatieven.”

Sandra den Hamer

Midden in de metamorfose trok het kabinet een deel van de beloofde financiën terug, met als gevolg ruim een miljoen euro minder te besteden. Ga voor meer informatie over het EYE museum naar www.eyefilm.nl.

MOTI

Mieke Gerritzen is directeur van het Museum of the Image in Breda. Bij haar aantreden veranderde Gerritzen de naam Graphic Design Museum naar MOTI, het eerste museum ter wereld dat totaal is gewijd aan beeldcultuur.

Ze werkte als grafisch vormgever en maakte leaders voor de NOS, ze werkte voor de VPRO-televisie en leidde in Amsterdam jonge ontwerpers op. Ga voor meer informatie over het Museum of the Image in Breda naar www.motimuseum.nl.

Ga jij weleens naar een museum? Laat het weten in de reacties 🙂

Lees meer interessante artikelen over mode en leuke weetjes

De jaren 50

De jaren 50

Prada zorgt ervoor dat we er net zo fatsoenlijk uitzien als in de fifties. Met een vleugje leer en een toefje skin oogt het allemaal stiekem wat frivoler.

Lees meer
Snoepgoed

Snoepgoed

Popperige modellen, gehuld in zoetgekleurde broderie anglaise met een strikje erom. De macaron inspiratiebron.

Lees meer
Toujours Paris

Tourjours Paris

Boulevard St. Germain, van Librairie La Hune tot de winkel van Sonia Rykiel, schuin aan de overkant. Dat kleine stukje grond herbergt een wereld op zich.

Lees meer
Zo strijk je

Zo strijk je

Als je van plan bent vaker te strijken dan af en toe eens een blouse. Koop een goede strijkplank en een stoomstrijkijzer. Je kunt netjes strijken als het glad ligt.

Lees meer
Cultureel ondernemerschap 3.1

Ontvang nieuwste artikelen in je inbox

Advertenties

Categorieën:Mode

Getagd als:, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s