Watervallen in DalatVietnam

Watervallen in Dalat

Goed nieuws voor de liefhebbers van watervallen. Er zijn een aantal indrukwekkende watervallen te bezoeken in de omgeving van Dalat. Vooral tijdens het natte seizoen zijn deze watervallen zeker de moeite van het bezoeken waard.

Datanla waterval

Datanla waterfall

Gemakkelijk te bereiken ongeveer 5 kilometer ten zuiden van Dalat vind je de Datanla waterval. De ingang vind je aan de top waarna je langzaam af kunt dalen naar beneden.

Dambri waterval

Dambri waterfall

De Dambri waterval is misschien wel de meest indrukwekkende waterval in zuid en midden Vietnam. Om deze waterval te bezoeken zult je helaas wel een stuk moeten reizen vanuit Dalat. De waterval is ongeveer 120 kilometer gelegen van de stad. Het water dondert hier ongeveer 70 meter naar beneden en is vooral in het natte seizoen erg indrukwekkend.

Pongour waterval

Pongour waterfall

40 kilometer vanuit Dalat vind je de Pongour waterval. Deze waterval is de grootste in de buurt van Dalat en zeker in het natte seizoen erg indrukwekkend. Gezien de afstand raden wij af deze waterval te bezoeken in het droge seizoen aangezien de waterval dan een stuk minder mooi is.

Elephant Falls

Elephant Falls

De Elephant Falls is een waterval op een dagtripje rond Dalat. Bijna alle Easy Riders stoppen hier. Leuk is om het pad naar beneden te volgen om vervolgens de rotsen aan de voet van de waterval op te klimmen voor een leuke foto.​

Canyoning

Eén van de bekendste dingen om te doen in Dalat is canyoning. Canyoning is abseilen vanaf meerdere hoogtes en door watervallen heen. Ook spring je van grotten af en ga je van rotsen afgeleiden als een glijbaan, je moet hier dus wel een beetje lef voor hebben! Er zijn meerdere tours te boeken vanuit Dalat om te gaan Canyoning, je kunt hierin zelf ook beslissen tot welke hoogte je wilt gaan.

Durf jij van een waterval te abseilen? Laat het weten in de reacties 🙂 Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het heel spannend is om te doen.

Lees meer interessante artikelen over reizen en leuke weetjes over bestemmingen

Chu Chi tunnels

Chu Chi tunnels

De Cu Chi tunnels bestaan uit een ondergronds tunnelsysteem van 250 kilometer en ligt op ongeveer 40 kilometer van Ho Chi Minh. Het systeem loopt bijna onder heel Vietnam.

Lees verder
Ho Chi Minh City-Saigon

Ho Chi Minh City / Saigon

Ho Chi Minh City ligt 1800 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Hanoi. De internationale luchthaven Tan Son Nhat ligt 6 kilometer ten noorden van het centrum (District 1).

Lees verder
Watervallen in Dalat

Ontvang nieuwste artikelen in je inbox

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s