Zo leer je (langzaam) dansenLifestyle

Zo leer je (langzaam) dansen

Stijldansles, walsen, foxtrots, enz. dansen waar je ene partner bij nodig hebt, is een zeldzaam verschijnsel geworden. Mocht je toch in een situatie verzeild raken waarin je met een partner wilt dansen, probeer het volgende:

  1. Sla je armen om de nek van je partner, je kunt ook je linkerhand op zijn rechterschouder leggen en je rechts in zijn linkerhand. Leg je je armen om zijn nek dan moeten die van hem op je heupen liggen of om je rug geslagen zijn.
  2. Wieg rustig heen en weer op de maat van de muziek. Je kunt op de maat van de muziek. Je kunt op een plaats blijven of in een kringetje bewegen voor wat meer variatie. Je hoeft in elk geval niet veel te bewegen. Schuif met je voeten of verplaats je gewicht steeds van de ene voet op de andere. Pas op dat je niet op elkaars tenen trapt.
  3. Laat hem leiden. Dat gaat in tegen alles waar je in gelooft als onafhankelijke zelfverzekerde vrouwe, maar doet het toch.
  4. Maak oogcontact. Je zit niet meer in de brugklas, dus je danspartner aankijken en niet over zijn schouder naar je vrienden kijken is meer dan acceptabel.

Deze basisstappen verover je iedereen zijn hart op de dansvloer. Ga jij weleens dansen? Laat het weten in de reacties šŸ™‚

Bron: Kalb, A., Volker, M., & Vitataal (Feerwerd). (2010). Vrouwenzaken / druk 1. Verba.

Lees meer interessante artikelen over lifestyle en leuke weetjes

Alles uit de kast!

Alles uit de kast!

Eens in de zoveel tijd is het weer tijd om je kledingkast uit te zoeken. Sommige kledingstukken pas je misschien niet meer of draag je niet en kun je verkopen.

Lees verder
Zo ontstress je

Zo ontstress je

Stress is de oorzaak achter veel kwalen. Een beetje stress is onmisbaar om goed te kunnen presteren, maar je moet wel weten hoe je die spanning weer kwijtraakt voor je de controle verliest.

Lees verder
Zo leer je (langzaam) dansen

Ontvang nieuwste artikelen in je inbox

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s