Mui NeVietnam

Mui Ne

Mui Ne ligt in het zuiden van Vietnam op 225 kilometer afstand van Ho Chi Minh City in de provincie Binh Thuan en 25 kilometer gelegen van de provinciale hoofdstad Phan Thiet. Het Ham Tien strand begint iets ten oosten van Phan Thiet en loopt door tot het vissersdorp Mui Ne. De meeste resorts, hotels en guesthouses zijn te vinden langs de weg Nguyen Dinh Chieu. Mui Ne is een 10 kilometer lange weg waar de vele resorts, hostels en hotels liggen. 

Mui Ne was een vissersdorpje tot de eerste reizigers hier neerstreken. Dit stadje is uitgegroeid tot een badplaats in Vietnam. In de eerste plaats zijn er de heerlijke stranden. De badplaats is beroemd bij surfers en kitssurfers dus dit is de plek in Vietnam om actief te worden en die golven te pakken. Even buiten het stadje vind je de beroemde rode zand duinen en de interessante vismarkt. Ga je verder de stad uit dan kun je een bezoek brengen aan de prachtige witte zand duinen en waan je jezelf even in de woestijn. Fotografen kunnen hun hart ophalen in Mui Ne.

Eten en drinken Mui Ne

Mui Ne heeft een uitgebreid aanbod van restaurants en bars. Frans, Indiaas, Vietnamees. De prijzen zijn een stuk hoger dan elders en is er minder keuze. Vraag altijd even naar de kiloprijs en weeg van te voren wat je wilt eten. Zo kan er geen onduidelijkheid over de prijs ontstaan.

In Mui Ne is duidelijk de Russische invloed vanuit Nha Trang te merken, toch zijn de Russen hier een stuk vriendelijker dan in Nha Trang. Je merkt deze invloed vooral door de vele Russische restaurants die je hier tegenkomt. Vooral in de ‘hoofdstraat’ van Mui Ne vind je vele Russische restaurants waar je elk dier dat er bestaat kunt eten, van haaien tot slangen en krokodillen.
De Pogo Bar is een aanrader.

Overnachten Mui Ne

De keuze aan accommodatie is gigantisch. Van backpackerhostels tot luxe resorts. In iedere prijsklasse zijn er uitstekende plekken te vinden.Voor een uitgebreid overzicht kun je kijken in mijn Mui Ne hotelgids waarin de beste opties voor elk budget uitgezocht zijn.

Mia Mui Ne Resort

Volgens velen het beste resort in Mui Ne. Het beschikt over een eigen privéstrand en een groot buitenzwembad. Hier wordt op de kleinste details gelet  met een hele goede service.

Cocosand Hotel

Een topper onder de budget guesthouses. Deze kleine bungalows liggen dichtbij populaire bars en restaurants. De eigenaren zijn vriendelijk en kunnen al je tours en vervoer regelen.

Vervoer van Mui Ne naar Ho Chi Minh City

Een rit naar District 1 kost ongeveer 200.000 VND wat neerkomt op ongeveer €8. Sommige taxichauffeurs proberen je op te lichten en veel te hoge bedragen te vragen. Een betrouwbaar bedrijf is Vinasun of Mai Linh.

Airport bus 152 en 109

Goedkoop en gemakkelijk. De airport bus nummer 152 en 109 brengt je in ongeveer 30 minuten naar het Ben Thanh busstation in het hart van de stad. De prijs is ongeveer 6.000 VND (152) afhankelijk van hoeveel bagage je hebt. Je vind de bus door na aankomst naar rechts te lopen. Sinds kort is er ook de optie om de iets comfortabeler bus 109 (20.000 VND) naar het centrum te nemen. De gele bussen hebben een opvallend uiterlijk en brengen je in korte tijd van het vliegveld naar District 1.

Heb je de bezienswaardigheden al gezien in Mui Ne? Er zijn mooie duinen te vinden in Mui Ne 🙂

Lees meer interessante artikelen over reizen en leuke weetjes over bestemmingen

Chu Chi tunnels

Chu Chi tunnels

De Cu Chi tunnels bestaan uit een ondergronds tunnelsysteem van 250 kilometer en ligt op ongeveer 40 kilometer van Ho Chi Minh. Het systeem loopt bijna onder heel Vietnam.

Lees verder
Ho Chi Minh City-Saigon

Ho Chi Minh City / Saigon

Ho Chi Minh City ligt 1800 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Hanoi. De internationale luchthaven Tan Son Nhat ligt 6 kilometer ten noorden van het centrum (District 1).

Lees verder
Mui Ne

Ontvang nieuwste artikelen in je inbox

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s