Zo kom je zelfverzekerd over (ook al ben je het niet)Lifestyle

Zo kom je zelfverzekerd over (ook al ben je het niet)

Het goed van net doen alsof je zelfverzekerd bent, is dat je het vanzelf wordt als je het maar lang genoeg volhoudt. Zelfvertrouwen maakt je slimmer, gelukkiger en aantrekkelijker. Echt waar. Als je namelijk zelfverzekerd bent, geef je jezelf (en daardoor anderen) de gelegenheid te zien hoe geweldig je bent. 

  • De basis is rechtop staan, schouders naar achteren en hoofd omhoog.
  • Als je met iemand praat, fluister dan niet en kijk niet omlaag. Praat duidelijk, alsof je iets belangrijks te zeggen hebt, want dat heb je.
  • Zorg dat je handdruk stevig wordt. Er is geen slechtere eerste indruk dan een slap handje, vergezeld met een ‘aangenaam’ dat naar de grond gericht is.
  • Glimlach, maak oogcontact en haal diep adem, zodat je geen piepstem krijgt.
  • Als je alles rustig doet, komt dat zelfverzekerd over. Snelle bewegingen maken een zenuwachtige indruk. Zelf als tril je van binnen, kom over als rustig en sereen.
  • Dat geldt ook voor het spreken voor een groep. Ook al ken je elk woord uit je hoofd, je komt zelfverzekerder over als je de indruk wekt de woorden te overdenken in plaats van ze eruit te spuiten.
  • Je hoeft geen sociale vlinder te worden, maar door onder de mensen te komen, ga je wel meer op je gemak voelen. Wees niet bang als je niets te zeggen hebt, je hoeft helemaal niet te zeggen. Een gesprek waarin je alleen maar vragen stelt, kan onnozel lijken, maar je gesprekspartners zullen denken dat je de meest geïnteresseerde, intelligentste persoon bent die ze zijn tegengekomen.
  • Vergeet niet dat veel mensen zich ook onzeker voelen. Pas je houding aan. Haal diep adem en glimlach. Je ziet er benaderbaarder uit en het zal je iets geven om je aandacht op te richten en je minder het gevoel geven dat je door de grond wil zakken.
  • Voor veel vrouwen komt zelfvertrouwen met leeftijd en wijsheid. Dat proces kun je versnellen door fan van jezelf te worden. In plaats van je te richten op alles wat er mis is met je, kun je aandacht besteden aan je positieve punten, want daar zijn er meer van 🙂

Ben jij zelfverzekerd? Laat in de reacties jouw tips achter om meer zelfverzekerd over te komen 🙂

Bron: Kalb, A., Volker, M., & Vitataal (Feerwerd). (2010). Vrouwenzaken / druk 1. Verba.

Lees meer interessante artikelen over lifestyle en leuke weetjes

Alles uit de kast!

Alles uit de kast!

Eens in de zoveel tijd is het weer tijd om je kledingkast uit te zoeken. Sommige kledingstukken pas je misschien niet meer of draag je niet en kun je verkopen.

Lees verder
Zo ontstress je

Zo ontstress je

Stress is de oorzaak achter veel kwalen. Een beetje stress is onmisbaar om goed te kunnen presteren, maar je moet wel weten hoe je die spanning weer kwijtraakt voor je de controle verliest.

Lees verder
Zo kom je zelfverzekerd over (ook al ben je het niet)

Ontvang nieuwste artikelen in je inbox

Advertenties

Categorieën:Lifestyle

Getagd als:, ,

2 antwoorden »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s