RougeMake-up

Rouge

Rouge heeft een acceptatieproces doorlopen dat vergelijkbaar is met lippenstift: ooit gebruikt door dames van twijfelachtige reputatie, nu onmisbaar voor iedereen die er altijd gezond en stralend uit wil zien. Aan het eind van de 19e eeuw was rouge een toiletartikel voor mannen, hoofdzakelijk gebruikt door ouder wordende dandy’s. Het ging om theatermake-up of werd zelf gemaakt van rode bieten of aardbeiensap. De eerste in de winkel verkrijgbare rouge bestond uit samengeperste kleurmeningen, die voor gebruikt met water of alcohol werden aangemaakt.

Vrouwen gingen pas na de Eerste Wereldoorlog rouge gebruiken, toen cosmetica fabrikanten de kleurstof voor de wangen samen met bijpassende make-up en daarop afgestemde oogschaduw leverden. Sinds die tijd is rouge verkrijgbaar van roze tot violetkleurig, van kersen rood tot bruin, als vloeibaar product of als gel, crème of poeder. Het middel is ideaal voor kleine aanpassingen van de gezichtsvorm en om bleekheid weg te werken – het hangt daarbij van de heersende mode en de eigen smaak af of de wangen duidelijk zichtbaar een kleurtje hebben gekregen of nauwelijks waarneembaar worden geaccentueerd.

Welke rouge gebruik jij? Laat het weten in de reacties 🙂

Lees meer interessante artikelen over make-up en leuke beauty weetjes

Basisbenodigdheden

Basisbenodigdheden

De make-up basisbenodigdheden om een natuurlijke look te creëren en helemaal uit te pakken voor een leuke avond!

Lees meer
Het betere zelfbruinen

Het betere zelfbruinen

Jezelf in één tint bruinen staat onnatuurlijk, omdat de zon je ook niet overal gelijkmatig kleurt. Een mix van make-up en selftan, dat is zonloos zonnen.

Lees meer
Eau Yeah

Eau Yeah

Kies een geur die bij je persoonlijkheid en mood past én je immuunsysteem versterkt.

Lees meer
Rouge

Ontvang nieuwste artikelen in je inbox

Advertenties

Categorieën:Make-up

Getagd als:, ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s