Bezienswaardigheden in Mui NeVietnam

Bezienswaardigheden in Mui Ne

De badplaats is beroemd om de rode zandduinen en de iets verder gelegen witte zandduinen. Hier kun je je in de woestijn wanen. Leuk om te doen is het sleeën op de duinen. De zandduinen zijn een plek voor fotografen om prachtige plaatjes te schieten. 

Voor vroege vogels is de vismarkt een interessante bezienswaardigheid. Sluit je dag af met een wandeling door het markante landschap van de fairy stream. Op de witte duinen na kun je alles bereiken met de fiets. ​

Vismarkt in het dorp

Bij het woord markt denk je waarschijnlijk aan allerlei kraampjes die hun waar verkopen. Hier gaat het er iets anders aan toe. De talloze vissersboten gaan hier voor anker en brengen hun waar naar het strand waar het direct vanuit allerlei bakken verkocht wordt. Als je nog niet ontbeten hebt kunnen de verkopers hier ter plekke van alles voor je grillen. Verser krijg je het nergens. Om dit prachtige schouwspel meet e maken zul je vroeg op moeten staan. Het beste is om de markt te bezoeken tussen 05:00 uur en 08:00 uur in de ochtend.

Mui Ne Village

Eigenlijk heb je twee Mui Ne’s. Het deel waar de reizigers komen en verblijven en Mui Ne Fishing Village, waar de locals leven van visserij. Dit stadje biedt een prachtig uitzicht over een uitgestrekte kustlijn met wuivende palmbomen en kleurrijke vissersboten. Het ligt aan het noordelijke uiteinde van de baai van Mui Ne en zorg er voor dat je hier in de vroege ochtend komt als lokale vissers hun vangst van de dag sorteren, zoals krabben, coquilles, tandbaarzen en pijlstaartroggen.

Cham Towers

De Cham Towers of Po Shanu zijn bereikbaar in 15 minuten rijden van Mui Ne. Het zijn drie oude torens gewijd aan hindoegoden Shiva, Agni en Nandi. Deze ruïnes zijn gebouwd tijdens het Champa koninkrijk en liggen bovenop de Ong Hoang Hill, waar je een mooi uitzicht hebt over Phan Thiet en de kust. Als je voorbij de torens loopt, zie je een fort dat vroeger werd gebruikt door Franse en Zuid Vietnamese troepen. De entree is 10.000 VND

Fietsen

Alle bezienswaardigheden zijn prima te vinden. Verdwalen rond Mui Ne is vrijwel onmogelijk.

  • Beginpunt: Nguyen Dinh Chieu
  • Eindpunt: witte zandduinen

Rijd richting het vissersdorpje. De zee is aan je rechterkant. De eerste bezienswaardigheid voordat je het dorp bereikt is de fairy stream aan je linkerkant. Dit staat aangegeven met borden. Rijd door tot je het dorp bereikt. In het begin van het dorp zie je aan je rechterkant een laag stenen muurtje. Hier kun je de trap af naar de vismarkt. Rijd rechtdoor het dorp tot je een rotonde ziet. Neem deze driekwart en vervolg je weg totdat je op een kruising komt en rechtsaf slaat. Hier zie je aan je linkerkant de rode zandduinen. Rijd rechtdoor en na een aantal minuten zie je aan je rechterkant een strand met de nodige visrestaurants. Nu kun je je weg vervolgen richting de witte zandduinen. Volg de kustweg. Aan het einde van de kustweg sla linksaf en ga een stukje heuvelopwaarts. Hier zie je een bord dat aangeeft dat je er bijna bent. Het laatste stuk is een weg vol met stukjes rots en losse stenen. Niet de meest ideale ondergrond voor fietsers. Rijd rustig en probeer voor het donker weg te gaan. Zonder te stoppen duurt deze rit ongeveer 1,5 uur.

Phan Thiet Market

De Phan Thiet Central Market is een must voor reizigers die het dagelijkse leven van de lokale bevolking willen ervaren. Phan Thiet is de eerste grote stad die je tegenkomt op weg naar Ho Chi Minh. Hier vind je ook het treinstation mocht je met de trein willen komen. De markt is elke dag van 05:00 uur tot 18:00 uur.

De markt is het drukst in de vroege ochtend, met veel locals en verkopers die vers fruit, specerijen, noten, vlees, gedroogd voedsel en huishoudelijke producten verkopen. Phan Thiet en Mui Ne staan bekend om hun verse en goedkope zeevruchten. Je vindt hier echt de lekkerste vis!

Naast deze bezienswaardigheden zijn de duinen en stranden in Mui Ne heel mooi. Wie wil er nu niet surfen in de duinen? 🙂

Lees meer interessante artikelen over reizen en leuke weetjes over bestemmingen

Chu Chi tunnels

Chu Chi tunnels

De Cu Chi tunnels bestaan uit een ondergronds tunnelsysteem van 250 kilometer en ligt op ongeveer 40 kilometer van Ho Chi Minh. Het systeem loopt bijna onder heel Vietnam.

Lees verder
Ho Chi Minh City-Saigon

Ho Chi Minh City / Saigon

Ho Chi Minh City ligt 1800 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Hanoi. De internationale luchthaven Tan Son Nhat ligt 6 kilometer ten noorden van het centrum (District 1).

Lees verder
Bezienswaardigheden in Mui Ne

Ontvang nieuwste artikelen in je inbox

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s