Landschap en duinen in Mui NeVietnam

Landschap en duinen in Mui Ne

Rode zandduinen / Red Sand Dunes

De rode zandduinen liggen een klein stukje buiten het stadje en zijn gemakkelijk te bereiken per fiets of taxi. Omdat het gemakkelijk te bereiken is zijn de rode zandduinen erg druk. Je zult een stuk de duinen in moeten lopen om uit de drukte te komen. Niettemin is het landschap prachtig en je kunt je lol op met de sleetjes die worden aangeboden door de lokale jeugd. De beste tijd om de rode zandduinen te bezoeken is gedurende zonsopkomst of ondergang.

De Red Sand Dunes zijn dé bezienswaardigheid van Mui Ne. De duinen liggen drie kilometer ten noorden van Mui Ne en heeft roodbruin zand met kleine hellingen die doen denken aan een kleine woestijn in het Midden-Oosten. Als je op de hoogste berg staat, wordt je begroet met een prachtig uitzicht op de oceaan.

Het huren van een slee kost tussen de 10.000 en 20.000 dong, afhankelijk van je onderhandel kunsten. En die zal je nodig hebben hier.

Witte zandduinen / White Dunes

Voor ongeveer 20.000 dong glij je zo de White Sand Dunes af.

White Dunes

Een kleine 40 kilometer buiten Mui Ne kun je één van de meest fascinerende landschappen in Vietnam bezoeken. De witte zandduinen. Dit is de droogste plek in heel zuidoost Azië wat vanwege de regenval in Vietnam opmerkelijk te noemen is. Hier waan je je even in de Sahara. Vanwege de afstand komen hier minder toeristen wat absoluut sfeer verhogend werkt. De weg naar de witte zandduinen is mooi en voor een groot gedeelte rijdt je langs de kust. De weg is over het algemeen veilig en er is weinig verkeer wat het een goede gelegenheid maakt hier met een gehuurde scooter naar toe te gaan. Wil je liever comfortabeler reizen boek dan een tour bij hje hotel of een reisbureautje. De beste tijd om de witte zandduinen te bezoeken is gedurende zonsopgang of ondergang. Als je bij de witte zandduinen aan komt dan vragen ze nog wel entreegeld, houd er dus rekening mee dat dit er nog bovenop komt.

Fairy Stream

Dit door erosie veroorzaakte landschap is opmerkelijk mooi en leent zich uitstekend voor een wandeling. Laat je schoenen in het hotel en neem alleen je slippers mee. Je kunt de hele wandeling vrijwel op blote voeten doen. Aan het eind van de stream vind je een kleine waterval voor de nodige verfrissing. Wil je de grootste groepen vermijden dan kun je de wandeling goed doen rond het middaguur. Het is dan wel snikheet maar er zijn redelijk wat delen met schaduw. Een goede hoed is geen overbodige luxe.

Fairy Stream

Bijzondere landschap van rood, wit, oranje en roze zandbergen. Aan de ene kant heb je de rode hoge en steile wanden die door de rivier zijn uitgesneden en aan de andere kant staan de groenen bomen.

Als je honger hebt zijn er onderweg verschillende eetstalletjes terwijl de bars en restaurants stroomopwaarts liggen. Zorg er ook voor dat je comfortabele kleding draagt en slippers, want je zult tijdens je bezoek aan Fairy Stream door het water lopen. Laat je slippers niet staan aan het begin, maar neem ze mee. ​

Mui Ne staat bekent om de zandduinen. Zou jij ook een keer willen surfen over de zandduinen? 🙂

Lees meer interessante artikelen over reizen en leuke weetjes over bestemmingen

Chu Chi tunnels

Chu Chi tunnels

De Cu Chi tunnels bestaan uit een ondergronds tunnelsysteem van 250 kilometer en ligt op ongeveer 40 kilometer van Ho Chi Minh. Het systeem loopt bijna onder heel Vietnam.

Lees verder
Ho Chi Minh City-Saigon

Ho Chi Minh City / Saigon

Ho Chi Minh City ligt 1800 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Hanoi. De internationale luchthaven Tan Son Nhat ligt 6 kilometer ten noorden van het centrum (District 1).

Lees verder
Landschap en duinen in Mui Ne

Ontvang nieuwste artikelen in je inbox

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s