Zo luister je naar een vriendinLifestyle

Zo luister je naar een vriendin

Het sleutelwoord is luisteren, doe dat dus vooral. Lever niet constant commentaar, val haar niet in de rede en kom niet met je eigen verhaal aanzetten.

  1. Misschien heeft ze wat aanmoediging nodig om te praten. ‘Is er iets?’ maakt duidelijk dat je tijd hebt en een luisterend oor.
  2. Praat niet te veel, maar knik af en toe en maak een instemmend geluid: ‘uhu’. Je luistert nog steeds. Door te zwijgen en in het niets te staren kom je niet heel betrokken over.
  3. Als ze naar je mening vraagt, probeer dan eerst haar kant van de zaak te zien. Zelfs als denk je dat ze het verkeerd aanpakt, wees nooit neerbuigend.
  4. Blijf objectief. Een goede vriendin zal je niet altijd vertellen wat je wilt horen, maar daar gaat het ok om. Anders kan ze net zo goed tegen de groenteboer praten. Als je het zorgvuldig aanpakt, kun je haar zeggen wat ze misschien liever niet hoort, zonder bot te zijn.
  5. Als je zelf een soortgelijke ervaring hebt en daar beter/sterker/verstandiger uitgekomen bent, vertel het haar dan en laat haar weten dat het voor haar ook zo kan gaan. Vaak is het resultaat van ergens over praten dat je erachter komt dan andere mensen soortgelijke ervaringen hebben gehad en dat met hen alles weer goed gekomen is.

Hoe laat jij merken dat je er voor je vriendin bent? Laat jouw tips achter in de reacties 🙂

Bron: Kalb, A., Volker, M., & Vitataal (Feerwerd). (2010). Vrouwenzaken / druk 1. Verba.

Lees meer interessante artikelen over lifestyle en leuke weetjes

Alles uit de kast!

Alles uit de kast!

Eens in de zoveel tijd is het weer tijd om je kledingkast uit te zoeken. Sommige kledingstukken pas je misschien niet meer of draag je niet en kun je verkopen.

Lees meer
Zo ontstress je

Zo ontstress je

Stress is de oorzaak achter veel kwalen. Een beetje stress is onmisbaar om goed te kunnen presteren, maar je moet wel weten hoe je die spanning weer kwijtraakt voor je de controle verliest.

Lees meer
Tips voor een goede houding

Tips voor een goede houding

Een gebogen houding komt zwak en defensief over. Wees je bewust van je rug, schouders en nek en herinner jezelf er steeds aan rechtop te zitten of te staan.

Lees meer
Zo luister je naar een vriendin

Ontvang nieuwste artikelen in je inbox

Advertenties

Categorieën:Lifestyle

Getagd als:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s