Mui Ne BeachVietnam

Stranden bij Mui Ne

Een deel van het strand bij Mui Ne heeft te maken met erosie, waardoor stukken strand verdwijnen tijdens vloed. Dit is vervelend als je een resort direct aan het strand boekt en blijkt dat een groot deel van de dag dit strand niet bestaat.

Verder is het grootste deel van het strand bebouwd met hotels en restaurants. De uitbaters hebben het strand als het ware toegeëigend waardoor je zult moeten betalen om er te verblijven. Dit is op zich geen probleem, omdat ze er ook voor zorgen dat het strand schoon blijft waar andere onbebouwde delen te maken hebben met veel aanspoelend afval.

Goede plekken zijn bij het Coco beach resort en Jibes beach club. Verder gewoon ergens het strand op lopen. Er is een kans dat er iemand naar je toe komt en geld vraagt maar dit komt niet vaak voor.

Iets ten noorden buiten Mui Ne is er het Hon Rom strand vlakbij de rode zandduinen. Dit strand is populair bij lokale toeristen en er zijn visrestaurants. Op werkdagen is het een stuk relaxter.

Mui Ne Beach

Mui Ne beschikt over 15 kilometer aan zandstranden, met golven en luxe resorts en guesthouses aan het strand. Het noordelijke uiteinde van Mui Ne Beach is de thuisbasis van een traditioneel vissersdorp, terwijl het zuiden zich richt op recreatieve activiteiten, zoals zwemmen en watersporten.
Dankzij het schone en warme water is kitesurfen een populaire activiteit in Mui Ne Beach. De afbeelding boven dit artikel is het Mui Ne Beach.

Suoi Nuoc

Ga je nog meer naar het noorden dan zijn er lege stranden. Je zult eigen vervoer moeten hebben. Een aanrader is het Suoi Nuoc strand. Kilometers leeg wit zand en een heldere zee wachten hier op je. Jibes heeft hier een tweede strandtent geopend en is de beste plek om de dag door te brengen.

Kitesurfen

Mui Ne is een walhalla voor kitesurfers en de stad wordt gezien als één van de beste plekken in Azië voor deze sport. Je kunt de sport bijna het gehele jaar hier beoefenen maar de beste tijd is tussen oktober en maart met december en januari als het hoogseizoen. 

Omdat het op zee is en je te maken hebt met golven en diep water, moet je ervaring hebben met kitesurfen. Als je het wat minder goed kunt en het toch graag wilt proberen zijn er genoeg surfscholen waar je lessen kunt nemen. Let wel op dat als je voor een bepaalde surfschool zelf gaat kiten met je eigen kite spullen, ze daarvoor soms ook geld vragen omdat ze zeggen dat het stuk strand bij hen behoort. Er zijn een beperkt aantal scholen die het keurmerk van de IKO dragen. Dat wil niet zeggen dat de andere scholen niet goed zijn maar het is iets om in overweging te nemen bij de keuze. Een les van 3 uur kost $150.

Houd jij meer van een zon, zee en strand vakantie of van een actieve vakantie? Laat het weten in de reacties 🙂

Lees meer interessante artikelen over reizen en leuke weetjes over bestemmingen

Chu Chi tunnels

Chu Chi tunnels

De Cu Chi tunnels bestaan uit een ondergronds tunnelsysteem van 250 kilometer en ligt op ongeveer 40 kilometer van Ho Chi Minh. Het systeem loopt bijna onder heel Vietnam.

Lees verder
Ho Chi Minh City-Saigon

Ho Chi Minh City / Saigon

Ho Chi Minh City ligt 1800 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Hanoi. De internationale luchthaven Tan Son Nhat ligt 6 kilometer ten noorden van het centrum (District 1).

Lees verder
Mui Ne Beach

Ontvang nieuwste artikelen in je inbox

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s