Fresh hairHaar

Fresh hair

Haar dat mooi valt, glanst en lekker aanvoelt: het staat hoog genoteerd in het mission statement van de gemiddelde vrouw. 

De waarheid over siliconen

Haar bevat gemiddeld 8% tot 14% water, maar neemt ook nog vocht op uit de omgeving. Behalve in een droge omgeving: daar verliest het vocht en wordt in een droge omgeving steeds brozer. Siliconen kunnen dat proces onderbreken. Ze leggen een glad, waterproof laagje om iedere afzonderlijke haar, zodat er geen vocht meer weg kan en het haar gaat glanzen. Niet alleen dat: siliconen zijn ook hittebestendig, reden waarom ze worden toegevoegd aan stylingproducten die het haar beschermen tegen föhn en stijltang.

Dat is het enige met die siliconen: haar blijft mooi en gezond zolang de producten er met een diepreinigende shampoo ook weer uit worden gewassen. Te veel gebruiken is dan ook nergens voor nodig. Voor fijn haar is een speldenknopje soms al genoeg, voor dikker haar en hazelnootje. Om vanaf het oor tot in de punten te verdelen over het haar.

Chique olie behandelingen

Geen zin n siliconen? Dan is een olie een goed alternatief. De laatste jaren zijn er veel producten bijgekomen op oliebasis.

Moroccanoil claimt de eerste te zijn met een makkelijk bruikbare olie voor de haarindustrie en heeft de lijn inmiddels uitgebreid met shampoos en stylingproducten. Die bevatten een klein beetje siliconen om keratine, de natuurlijke bouwstof van haar en de arganolie het haar in te loodsen.

Less is more, wat betreft deze producten op oliebasis. Een paar druppels zijn genoeg om zelfs fijn haar enorm op te knappen. De veelgeprezen Orofluido-haarolie, drie soorten olie gemengd tot een gebruiksvriendelijk product dat het haar niet verzwaart, is er inmiddels ook in sprayvorm. Handig voor wie snel te veel gebruikt.

Japans satijn

Shu Uemura Shusu Sleek is een gladmakende lijn voor weerbarstig haar op basis van zwarte komijnolie. Die laat het haar aanvoelen als Japans satijn (shusu). De zwarte komijnolie wordt gecombineerd met oplosbare vetten en mineralen.

Het wonder dat arganolie heet

Agadir Argan Oil-shampoo en -conditioner zijn sulfaatvrij, wat betekent dat ze niet schuimen, maar ook geen uitdrogende werking hebben. De producten zijn dagelijks te gebruiken, zonder dat het haar zwaar of slap wordt. De arganolie erin is 100% gecertificeerd. Ook in de Moroccanoil is arganolie het hoofdingrediënt. Gebruik de verzorgende styling producten altijd van de punten af naar boven tot op oorhoogte en denk in kleinere porties dan gebruikelijk.

Ik gebruik maar een paar producten, zoals shampoo en mousse om het in model te brengen. Hoe verzorg jij jouw haar? Laat het weten in de reacties 🙂

Lees meer interessante artikelen over haar en leuke beauty weetjes

Street credibility

Street credibility

Haarstylist en Nederlander Rutger van der Heide is befaamd om zijn Amsterdamse Hairschool en creative consultant voor het haar merk Redken.

Lees meer
Koraalrood

Koraalrood

Zachte uitstraling, blanke huid en afstekende koraal rode lippen. Dit is de make-up voor een party.

Lees meer
Face oil

Face oil

Er zit meer glow in make-up producten. Olie kan je helpen om stralend voor de dag te komen.

Lees meer
Fresh hair

Ontvang nieuwste artikelen in je inbox

Advertenties

Categorieën:Haar

Getagd als:, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s