Zo maak je vriendenLifestyle

Zo maak je vrienden

Op school maakte je vrienden zonder erbij na te denken. Het gebeurde gewoon. Nu ben je volwassen en plotseling lijkt het gek om een meisje mee uit lunchen te vragen. Vriendschappen zijn minstens zo belangrijk als relaties en het maken van nieuwe vrouwelijke vrienden is een essentiële sociale vaardigheid. Hoe maak je vrienden zonder wanhopig over te komen?

Op het werk

Hier breng je waarschijnlijk de meeste tijd door, dus is het een goede plaats om te beginnen. Behalve je werk blijk je misschien ook nog een interesse met een collega te delen. Begin klein. Stel voor samen te lunchen. Laat vriendschappen op het werk zich natuurlijk ontwikkelen en kom niet te gretig over.

Vrijwilligerswerk

Door anderen te helpen, kun je een relatie ontwikkelen met de mensen die je helpt en met de andere vrijwilligers, Er zijn altijd wel organisaties die mensen nodig hebben en ze zullen rekening houden met je tijd, beschikbaarheid en interesse. Je kunt aan het werk met volwassenen, kinderen, dieren, het milieu, enzovoort.

Hobby’s

Of je nu van breien, wandelen, muziek, wijnproeven, tuinieren, stripboeken verzamelen, sporten of schaken houdt, overal zijn clubs voor. Ga Italiaans leren of pottenbakken. Ga zingen in het kerkkoor. Als je in je flatje blijft zitten ontmoet je nooit iemand. Er zijn tegenwoordig clubs en interessegroepen voor bijna alles. Kijk gewoon op internet en ga na wat er in jouw omgeving te doen is.

Online

Op websites, zoals Marktplaats onder de categorie Contacten en Berichten staan allerlei oproepen, bijvoorbeeld onder het kopje Sport- en Hobby oproepen. Hier worden squashpartners, wandelmaatjes en fietsfanaten gezocht, maar ook geïnteresseerden in geschiedenis en bonsai. In het internettijdperk van tegenwoordig is het heel normaal om via dit medium gelijkgestemden te vinden. Zorg wel dat je altijd een veiliger omgeving kiest voor een eerste ontmoeting met vreemden en laat een vriendin of familielid weten wat je plannen zijn.

Vrienden van vrienden

Als een familielid of vriend iemand kent die in jouw buurt woont, vraag dan om een introductie (al is het maar via een mailtje). Als het een vriend van een vriend betreft, is het goed mogelijk dat het ook tussen jullie klikt.

Alledaagse plaatsen

Wat dacht je van de bibliotheek, een cafeetje, de supermarkt of de trein. Mensen hebben routines en komen dus regelmatig op dezelfde plaatsen. Dat is een prima gelegenheid om een gesprek aan te knopen. Klets met de buren of maak een praatje met het meisje dat ook elke ochtend in de trein zit. De meeste mensen zijn gewoon aardig.

Vrienden maken is misschien minder gemakkelijk dan toen je nog op school zat, maar met de juiste aanpak lukt het ook nu wel. Zorg dat je in sociale omgevingen komt waar mensen contact hebben met elkaar. Dat kan best eng lijken in het begin. Hoe meer je het doet, hoe makkelijker het je af zal gaan. Dan is het nog slechts een kwestie van tijd voor je de juiste mensen ontmoet.

Waar heb jij jouw vrienden ontmoet? Laat het weten in de reacties 🙂

Bron: Kalb, A., Volker, M., & Vitataal (Feerwerd). (2010). Vrouwenzaken / druk 1. Verba.

Lees meer interessante artikelen over lifestyle en leuke weetjes

Alles uit de kast!

Alles uit de kast!

Eens in de zoveel tijd is het weer tijd om je kledingkast uit te zoeken. Sommige kledingstukken pas je misschien niet meer of draag je niet en kun je verkopen.

Lees meer
Zo ontstress je

Zo ontstress je

Stress is de oorzaak achter veel kwalen. Een beetje stress is onmisbaar om goed te kunnen presteren, maar je moet wel weten hoe je die spanning weer kwijtraakt voor je de controle verliest.

Lees meer
Tips voor een goede houding

Tips voor een goede houding

Een gebogen houding komt zwak en defensief over. Wees je bewust van je rug, schouders en nek en herinner jezelf er steeds aan rechtop te zitten of te staan.

Lees meer
Zo maak je vrienden

Ontvang nieuwste artikelen in je inbox

Advertenties

Categorieën:Lifestyle

Getagd als:, , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s