Ho Chi Minh City-SaigonVietnam

Ho Chi Minh City / Saigon

Ho Chi Minh City ligt 1800 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Hanoi. De internationale luchthaven Tan Son Nhat ligt 6 kilometer ten noorden van het centrum (District 1). Goed bereikbaar per bus of taxi.

De stad kwam in 1859 in handen van de Fransen. Je ziet de invloeden van die tijd in de architectuur terug in de stad. Vroeger heette de stad Saigon, genaamd naar de oever van de Sài Gòn waaraan de stad ligt. Tot 1975 was het de hoofdstad van Vietnam, want toen kwam de stad in handen van de Noord Vietnamezen die de naam veranderden naar Ho Chi Minh City.

​Ho Chi Minh City ontwikkelt zich razendsnel en de contrasten in de stad zijn groot. ​Na aankomst in de stad kan het allemaal een beetje overweldigend aanvoelen met al het verkeer en de stoepen die soms niet begaanbaar zijn door alle stalletjes en geparkeerde brommers. 

Ho Chi Minh City heeft 4,5 miljoen inwoners en de grootste stad van Vietnam. De stad kent een grotere criminaliteit. Wanneer je je gezonde verstand gebruikt en alert bent, zal er niets gebeuren.

Ho Chi Minh City ofwel Saigon is een stad met een roerige geschiedenis. Weet jij wat er zich in de geschiedenis heeft afgespeeld?

Lees meer interessante artikelen over reizen en leuke weetjes over bestemmingen

Chu Chi tunnels

Chu Chi tunnels

De Cu Chi tunnels bestaan uit een ondergronds tunnelsysteem van 250 kilometer en ligt op ongeveer 40 kilometer van Ho Chi Minh. Het systeem loopt bijna onder heel Vietnam.

Lees verder
Ho Chi Minh City-Saigon

Ontvang nieuwste artikelen in je inbox

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s