Het betere zelfbruinenBeauty

Het betere zelfbruinen

Jezelf in één tint bruinen staat onnatuurlijk, omdat de zon je ook niet overal gelijkmatig kleurt. Een mix van make-up en selftan, dat is zonloos zonnen.

Natuurlijk verloop

Huid die vaker bloot is, armen, benen, decolleté en schouders, kun je iets donkerder kleuren. Je benen kunnen zo, van beneden en boven, subtiel van donker naar licht gaan. Hetzelfde geldt voor de armen: onderarmen en schouders wat bruiner dan de rest, want daar zou de zon ze ook donkerder kleuren. Toegegeven: het is even een werkje. Maar dan zie je er tenminste niet zo geairbrusht uit.

Magisch mixen

Voor het gezicht kun je gerust foundations mengen met zelfbruiners en bronzers (make-up dus ;)), maar het gaat om de uitgekiende mix. Gebruik een zelfbruiner als basis. Alleen aanbrengen daar waar de zon je in real life ook zou raken: op je slapen, neus en wangen, Gebruik vervolgens foundation waar nodig, om eventuele glas tegen te gaan of iets te verdoezelen. De nieuwe BB creams, deze blemish balms zijn verzorgend en beschermend, kunnen prima over een zelfbruiner worden gebruikt. Een liftende gekleurde dagcrème die als je een tintje donkerder neemt, je huid net dat ‘je ne sais quoi’ geeft.

Teint sur teint

Ook op een donkere huid kunnen bronspoeders prachtig zijn. En omdat er steed meer foundations zijn in donkere tinten, zijn de mogelijkheden tot mixen oneindig. Na het opbrengen van de foundation geef je met een bronspoeder shape en schaduw. 

Gebruik jij producten om er bruiner uit te zien? Laat in een reactie weten of jij ook bruiner wilt lijken in de zomer 🙂

Bron: K, van Ede. (2012). Het betere zelfbruinen. Vogue Nederland – Mei 2012, 70.

Lees meer interessante artikelen over beauty en leuke weetjes

IJdel met een schoon geweten

IJdel met een schoon geweten

Het aantal beauty merken dat aan groen en verantwoord doet, blijft toenemen. 

Lees meer
Travel in style

Travel in style

Deze herfst wordt internationaal. Wij verraden de places to be en hott it-looks. Boho girls stappen op het vliegtuig naar Mexico.

Lees meer
Wereldvoeten

Wereldvoeten

Waar je ook gaat staat of shopt, weinig zo fijn als een uitgebreide pedicure (zonder streng kijkend type in witte jas, met fijne crèmes en lak voor in de sandaal).

Lees meer
Het betere zelfbruinen

Ontvang nieuwste artikelen in je inbox

Advertenties

Categorieën:Beauty

Getagd als:, , , , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s