Bezienswaardigheden in Ho Chi Minh CityVietnam

Bezienswaardigheden in Ho Chi Minh City

Cho Lon, Saigons Chinatown

Cho Lon - Saigons Chinatown

​Cho Lon is de oude Chinese wijk in District 5. De wijk is leuk voor een wandeling en heeft pagodes, markten en oude Chinese huizen. De Binh Tay markt is een interessante markt om te bezoeken. Qua bouwstijl komt deze overeen met de toeristische Ben Tanh markt. Hier wordt je niet lastig gevallen door agressieve verkopers. De verkopers verkopen hier in bulk en zijn de leverancier voor winkels in de stad. De foodcourt in het achterste gedeelte van de markt is een prima stop voor een lunch.

Jade Emperor Pagoda

Jade Emperor Pagoda

Deze tempel is gebouwd in 1909. Gelegen net buiten het centrum en gemakkelijk te bereiken. De pagoda dankt zijn naam aan Jade Keizer die beslist wie in de hemel komt. Het staat vol beeldjes van helden uit oude tijden. In de tempel staan twee grote beelden van twee generaals die, zoals de legende zegt een groene draak en witte tijger hebben verslagen. Deze Pagoda, ook wel Tortoise Pagoda, is een van de vijf belangrijkste heiligdommen in Ho Chi Minh-stad. Zorg voor gepaste kleding.

Adres: 73 Mai Thi Luu district 3
Entree is gratis

Reunification Palace  / Herenigings Paleis

Reunification Palace

Hier kwamen op 30 april 1975 de eerste noord Vietnamese tanks de stad binnen wat de val van Saigon inluidde. Omringd door een park is het paleis niet te missen. De imposante zalen van het paleis zijn te bekijken alsmede de bunkers onder het paleis. Een bezoek aan het paleis is te combineren met een bezoek aan de Notre Dame en het postkantoor wat op loopafstand is.

Adres: 136 Nam Ky Khoi Nghia
Entree 30.000 VND

Basiliek van Notre-Dame

Basiliek van Notre-Dame - Ho Chi Minh City

Tegenover het centrale postkantoor ligt de imposante Notre Dame. De kathedraal in Ho Chi Minh City is gebouwd tussen 1877 en 1883 en staat in het centrum van de stad. De twee torens van 60m steken boven het straatbeeld uit. De Saigon Notre Dame Cathedral dient als een religieuze instelling voor de lokale bevolking.

De beste tijd om te bezoeken is tijdens de zondagsmis om 09:30 uur. Er is een Engelse tour van 09:00 tot 11:00 van maandag tot zaterdag.

Adres: 01 Công xã Paris, Bến Nghé, Quận 1, Quận 1 Hồ Chí Minh, Vietnam
Entree is gratis

Central post office Ho Chi Minh City

Central post office Ho Chi Minh City

Dit typisch Frans koloniale postkantoor is één van de oudste gebouwen in Ho Chi MInh City en was lange tijd het drukste postkantoor in Vietnam. Het exterieur en interieur van het kantoor zijn prachtig en met name het plafond. Het portret van Ho Chi Minh heeft een prominente plek gekregen in het gebouw. Ondanks dat het postkantoor vooral een toeristische attractie is kun je hier nog steeds pakketten en kaarten versturen. Een goede gelegenheid om een kaartje naar huis te sturen.​

Adres: 2 Cong xa Paris

War Remnants Museum

War Remnants Museum

Heb je maar tijd voor één museum dan is dit het museum dat je moet bezoeken. Het museum laat de verwoestende gevolgen van de Vietnam oorlog op een indringende manier aan de bezoeker zien. Het museum bestaat uit een buitenplaats waar tanks, kanonnen en helikopters tentoongesteld staan. Binnen zijn er drie verdiepingen met verschillende zalen vol foto’s en tekstuitleg die de gruwelijkheden van de oorlog duidelijk maken.​

Adres: 28 Vo Van Tan district 3

Ho Chi Minh Museum

Ho Chi Minh Museum

Het War Remnants Museum is gehuisvest in een Frans koloniaal pand. Je vindt er foto’s, verhalen van slachtoffers en oude legervoertuigen van zowel het Vietnamese leger als van het Amerikaanse leger. Hier kun je een kijkje krijgen in het leven van de grote leider ‘’Uncle Ho’’.

Buiten het museum zie je Amerikaanse wapens en voertuigen, zoals tanks, een UH-1 Huey-helikopter en niet-geëxplodeerde wapens.

Adres: 1D Nguyen tat Thanh
Entree is 15.000 VND p.p., ± €0,55

Ho Chi Minh people’s committee

Ho Chi Minh people’s committee

Ontworpen door de Franse architect Gardes is dit gebouw op de kop van Nguyen Hue straat een herkenningspunt in Saigon. Het gebouw wordt door de overheid gebruikt en niet toegankelijk.​

Nguyen Hue walking street

​De straat is populair onder toeristen en lokals en is een prima plek voor een avondwandeling. De straat wordt geflankeerd aan beide zijden met een scala aan coffeeshops en ijstentjes.

Cao Dai Tempel

Cao Dai Tempel

Veel tours combineren een bezoek aan de Cu Chi Tunnels met een bezoek aan de Cao Dai tempel in Tay Ninh. Caodaisme is een nieuwe religie dat is ontstaan in 1926 in de stad Tay Ninh. Hier staat de grootste Cao Dai Tempel in Vietnam. Het bouwwerk is gelegen op een complex waar de monniken verblijven. Naast de grote tempel vind je meerdere kleinere bouwwerken. Ook lopen er apen op het terrein rond. Vraag voordat je de tour boekt even of je ook de tempel in kunt aangezien de tempel op sommige tijden gesloten is voor publiek.​

Het Tao Dan Park is vooral ‘s avonds leuk, want dan komen daar veel locals bij elkaar om te sporten. Ze doen dit op muziek of in de gratis open lucht fitness.

Bitexo toren

Bitexco Financial Tower

Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Ho Chi Minh plein

Hier zie je een standbeeld van de man naar wie de stad is vernoemd.

Can Gio bio reservaat

​Can Gio is een district van Ho Chi Minh City en wordt ‘‘de groene longen van Saigon’’ genoemd. Het bio reservaat bestaat voor het grootste deel uit mangrovebos en is leuk om met een bootje doorheen te varen. Verder is het reservaat een thuis voor een groot aantal bijzondere vogels en lopen er hele hordes apen rond. Je kunt de apen bekijken in het Can Gio Monkey Island. Ga je hier naartoe dan dien je ook op te passen voor je bezittingen. Brillen en tassen zijn populair bij de apen. Aan het einde van de weg naar Can Gio heb je de mogelijkheid om stranden te bezoeken. Het zand is een beetje bruin vanwege het slib in het water. Desondanks zijn er enkele restaurants op het strand waar het prima vertoeven is. Tours stoppen hier niet dus je zult je eigen vervoer moeten regelen.

Eilanden

​Zoek je naar stranden, maar wil je er niet te lang voor reizen. Dan is Vung Tau een optie. Deze mooie stad is te bereiken vanuit de stad met de Ferry (90 minuten) of minibusjes (2 uur).

Saigon is een stad vol geschiedenis. Het War Museum is heel indrukwekkend om te zien. Heb je nog andere tips om te bezichtigen?

Lees meer interessante artikelen over reizen en leuke weetjes over bestemmingen

Chu Chi tunnels

Chu Chi tunnels

De Cu Chi tunnels bestaan uit een ondergronds tunnelsysteem van 250 kilometer en ligt op ongeveer 40 kilometer van Ho Chi Minh. Het systeem loopt bijna onder heel Vietnam.

Lees verder
Ho Chi Minh City-Saigon

Ho Chi Minh City / Saigon

Ho Chi Minh City ligt 1800 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Hanoi. De internationale luchthaven Tan Son Nhat ligt 6 kilometer ten noorden van het centrum (District 1).

Lees verder
Bezienswaardigheden in Ho Chi Minh City

Ontvang nieuwste artikelen in je inbox

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s