Toujours ParisMode

Tourjours Paris

Boulevard St. Germain, van Librairie La Hune tot de winkel van Sonia Rykiel, schuin aan de overkant. Dat kleine stukje grond herbergt een wereld op zich. In navolging van Giorgio Armani opende Ralph Lauren er ook een restaurant in zijn winkel, omdat je nergens ‘goed’ kon eten. Met als gevolg dat je bij Ralph’s de chicste en duurste hamburger van Parijs kunt nuttigen, afkomstig van koeien uit Colorado. Sonia Rykiel heeft er geen restaurant, maar wel haar eigen Club Sandwich bij Café de Flore, op een steenworp afstand van Ralph’s.

In Nederland krijgt een panterprint tot net boven de knie iets ordinairs. Terwijl Parisiennes zo’n mantel beeldschoon wegdragen. Dankzij dat typisch
Franse gevoel, zowel melancholisch als ondeugend: de quasi-ongekamde haren, vaak met jeugdige pony, slingbacks van Blahnik of sandalen eronder. ‘Left bank chic’ wordt het genoemd, een mix van bourgondische joie de vivre en een bohemien levensstijl.

Als je ‘s avonds in je eentje door St. Germain slentert wíl je gewoon verliefd worden

Het is zeker waar dat er iets heel specifieks kleeft aan Parijse vrouwen en met name die van St. Germain. Om St. Germain hangt een artistieke sfeer, het heeft dat je ne sais quoi, je weet dat deze vrouwen niet geïnteresseerd zijn in perfectie, dat ze niet bezig zijn hun handtas te laten matchen met hun schoenen. Het is juist die subtiele imperfectie, die quasi nonchalance die zorgt voor de juiste attitude. Drama hoort bij Parijs.

Ben jij weleens in Parijs geweest en ook op de Boulevard St. Germain? Laat het weten in de reacties 🙂

Lees meer interessante artikelen over mode en leuke weetjes

De jaren 50

De jaren 50

Prada zorgt ervoor dat we er net zo fatsoenlijk uitzien als in de fifties. Met een vleugje leer en een toefje skin oogt het allemaal stiekem wat frivoler.

Lees meer
Snoepgoed

Snoepgoed

Popperige modellen, gehuld in zoetgekleurde broderie anglaise met een strikje erom. De macaron inspiratiebron.

Lees meer
Zo strijk je

Zo strijk je

Als je van plan bent vaker te strijken dan af en toe eens een blouse. Koop een goede strijkplank en een stoomstrijkijzer. Je kunt netjes strijken als het glad ligt.

Lees meer
Toujours Paris

Ontvang nieuwste artikelen in je inbox

Advertenties

Categorieën:Mode

Getagd als:,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s