Winkelen in Ho Chi Minh CityVietnam

Winkelen in Ho Chi Minh City

Ben Thanh markt

De Ben Thanh Market, gelegen in District 1, is een van de bekendste markten in Ho Chi Minh en het populairst. De prijzen liggen hoog, dus wees niet bang om af te dingen. De Ben Thanh-markt is ook een populaire avondmarkt, met voedselverkopers die kraampjes opzetten waar je typische gerechten zoals Cơm tấm kunt proberen. Er lopen hier veel zakkenrollers rond.

De Ben Thanh markt is een imposant gebouw in het hart van de stad. Voorheen werd het marktgebouw gebruikt als markt voor de lokale bevolking maar sinds de massale instroom van toeristen worden hier vooral souvenirs verkocht. De nauwe gangetjes van de markt hebben een heel groot aanbod aan kleding, horloges, sieraden en souvenirs en is dan ook één van de beste markten om vakantie inkopen te doen. De verkopers kunnen vrij agressief zijn en afdingen is erg belangrijk. Deel de prijzen door drieën om op een eerlijke prijs uit te komen.​

Winkelen op de Binh Tay Market (Chinatown)

Binh Tay Market

Cholon is het Chinatown van Ho Chi Minh City. Het is een van de leukste en meest sfeervolle wijk van de stad. De markt is gebouwd door de Fransen in 1880 en staat bekend als Cholon Chinatown Market. Het gebouw is verdiepingen hoog aan de Thap Moui Street. Een andere bezienswaardigheid hier is de Phuoc An Hoi Quan Pagoda, een Chinese tempel.

De markt is elke dag geopend van 08:00 tot 17:00 uur.

Dong Khoi Street

Caravelle Hotel Ho Chi Minh City

Dong Khoi Street strekt zich uit van de Notre Dame-kathedraal tot de rivier Saigon. Deze straat staat vol met winkels en gezellige bars en herbergt veel boetiek- en designerwinkels. Bij deze straat liggen koloniale gebouwen, zoals het Continental Hotel, het Opera House, het Caravelle Hotel, het centrale postkantoor en het Hotel de Ville.

Op vakantie is shoppen altijd leuker dan thuis. Ik neem vaak magneten mee als souvenir. Wat neem jij vaak mee als je op vakantie gaat shoppen? 🙂

Lees meer interessante artikelen over reizen en leuke weetjes over bestemmingen

Chu Chi tunnels

Chu Chi tunnels

De Cu Chi tunnels bestaan uit een ondergronds tunnelsysteem van 250 kilometer en ligt op ongeveer 40 kilometer van Ho Chi Minh. Het systeem loopt bijna onder heel Vietnam.

Lees verder
Ho Chi Minh City-Saigon

Ho Chi Minh City / Saigon

Ho Chi Minh City ligt 1800 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Hanoi. De internationale luchthaven Tan Son Nhat ligt 6 kilometer ten noorden van het centrum (District 1).

Lees verder
Winkelen in Ho Chi Minh City

Ontvang nieuwste artikelen in je inbox

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s