Digitale printsMode

Digitale prints

Computergestuurde trompe-l’oeils en botanische etsen als accent in een jurk.

Alexander McQueen was de grootmeester van de digitale prints. Spiegelen, vervormen, caleidoscopische vormen: werkelijk alle mogelijkheden die voorhanden zijn om met een ontwerpprogramma een patroon te bedenken, had McQueen aangewend. Het resultaat, uiteraard mede dankzij make-up en styling, zag er buitenaards mooi uit.

Queen of prints

Een jonge ontwerpers met dezelfde fascinatie voor digitale prints, is de Griekse, in Londen wonende, Mary Katrantzou. “Ze brak door met een collectie waarop een compleet kamerinterieur te zien is: een digitale versie van het trompe-l’oeil-effect.

Dries Van Noten combineert op meesterlijke wijze junglepatronen met een zwart-wit kabbelend beekje

Hangbrug als taille

Als iemand meesterlijk is in het gebruik van digitale prints, dan is het Dries van Noten. hij combineert ze namelijk met andere, onverwachte, dessins en juist die combinatie werkt heel aangenaam, want hij stelt ‘het elegante plaatje’ boven alles.Hij gebruikt de beelden om bepaalde delen van de kleding te accentueren. Zo plaatste hij een afbeelding van een hangbrug in de taille van een jurk.

Kunstinvloeden

Opvallend was ook de toepassing van de print LA by night, van de jonge Engelse fotograaf James Reeve (die Van Noten ontmoette toen hij juryvoorzitter was bij het modefestival van Hyères). Hij gebruikte ze op sterk op Balenciaga geïnspireerde couture vormen uit de jaren vijftig. Bij een rok met daarop een print van Reeves foto van het gebouw in Marseille, zijn de ramen verbeeld door Swarovski kristallen.

Op welk kledingstuk zou jij een digitale print willen? Laat het weten in de reacties 🙂

Lees meer interessante artikelen over mode en leuke weetjes

De jaren 50

De jaren 50

Prada zorgt ervoor dat we er net zo fatsoenlijk uitzien als in de fifties. Met een vleugje leer en een toefje skin oogt het allemaal stiekem wat frivoler.

Lees meer
Snoepgoed

Snoepgoed

Popperige modellen, gehuld in zoetgekleurde broderie anglaise met een strikje erom. De macaron inspiratiebron.

Lees meer
Toujours Paris

Tourjours Paris

Boulevard St. Germain, van Librairie La Hune tot de winkel van Sonia Rykiel, schuin aan de overkant. Dat kleine stukje grond herbergt een wereld op zich.

Lees meer
Zo strijk je

Zo strijk je

Als je van plan bent vaker te strijken dan af en toe eens een blouse. Koop een goede strijkplank en een stoomstrijkijzer. Je kunt netjes strijken als het glad ligt.

Lees meer
Digitale prints

Ontvang nieuwste artikelen in je inbox

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s