SnoepgoedMode

Snoepgoed

Popperige modellen, gehuld in zoetgekleurde broderie anglaise met een strikje erom. De macaron inspiratiebron.

Het woord sweet is van toepassing op diverse collecties, maar niemand brengt dit grootser dan Louis Vuitton.

Bitterzoet

Marc Jacobs kiest vaak materialen en onderwerpen die, in zijn ogen, in eerte instantie leljk zijn en geeft daar een andere draai aan. Maar ook andersom: van iets moois maakt hij graag iets minder moois.Zo is in de documentaire Marc Jacobs & Louis Vuitton van Loïc Prigent te zien hoe Jacobs een top met pailetten in een bak met zoutzuur laat hangen. Er was meer zoetigheid, zoals de Barbie-jurken van Viktor & Rolf, die eruitzagen of een kind ze zelf in elkaar had gezet met grote, grove steken.

“Remember, you’re mermaids, not fish!”

Karl Lagerfeld

De Duitse ontwerper Karl Lagerfeld mocht graag met proporties spelen , waardoor hij het silhouet up-to- date houdt. Zo verandere hij de verhoudingen van het fameuze Chanel-jasje, waardoor het iets popperigs krijgt: kleiner, korter en de taille iets hoger.

Superminirok

Hetzelfde geldt voor Lagerfelds rechte, kinderlijke jurkjes. Voeg daarbij natte gekamde haartjes en het wordt een fris, meisjesachtig geheel. Dat vrouwen hier dol op zijn, weet ook Valentino, bij wie de proporties minder volwassen zijn dan gangbaar, door een klein bovenlijfje, een iets verhoogde taille en extra korte mouwtjes. En als de rokken kort zijn, dan zijn ze bij Valentino vaak supermini. De wat zedelijke look met de hooggesloten kraagjes, hoort natuulijk ook bij poppenkleertjes.

Welk kledingstuk in jouw kast vind je er popperig uitzien? Laat het weten in de reacties 🙂

Lees meer interessante artikelen over mode en leuke weetjes

De jaren 50

De jaren 50

Prada zorgt ervoor dat we er net zo fatsoenlijk uitzien als in de fifties. Met een vleugje leer en een toefje skin oogt het allemaal stiekem wat frivoler.

Lees meer
Toujours Paris

Tourjours Paris

Boulevard St. Germain, van Librairie La Hune tot de winkel van Sonia Rykiel, schuin aan de overkant. Dat kleine stukje grond herbergt een wereld op zich.

Lees meer
Zo strijk je

Zo strijk je

Als je van plan bent vaker te strijken dan af en toe eens een blouse. Koop een goede strijkplank en een stoomstrijkijzer. Je kunt netjes strijken als het glad ligt.

Lees meer
Snoepgoed

Ontvang nieuwste artikelen in je inbox

Advertenties

Categorieën:Mode

Getagd als:, ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s