Chu Chi tunnelsVietnam

Chu Chi tunnels

De Cu Chi tunnels bestaan uit een ondergronds tunnelsysteem van 250 kilometer en ligt op ongeveer 40 kilometer van Ho Chi Minh. Het systeem loopt bijna onder heel Vietnam. Het was Hồ Chí Minh, destijds de leider van het Noorden van Vietnam, die in 1965 de opdracht gaf om het bestaande tunnelcomplex uit te breiden en er een schuilplaats van te maken voor de communistische rebellen uit het zuiden, de Vietcong en voor het Noord-Vietnamese leger. De Amerikanen wisten dat de Vietnamezen ergens zaten, maar konden ze niet vinden. De meeste tunnels zijn ingestort, maar een deel is bewaard gebleven. Tijdens de oorlog waren er meerdere verdiepingen, maar alleen de bovenste is bewaard gebleven. Er is een compleet ondergrondse stad gebouwd. Op de onderste verdiepingen waren woon- en slaapplekken, opslagplaatsen, scholen, keukens, ziekenhuizen en commandoposten.

De prijs voor een tour begint bij ongeveer $25 per persoon voor een halve dag.

Rondleiding

In het bezoekerscentrum wordt uitleg gegeven van het tunnelcomplex en het verloop van de strijd. Er zijn foto’s, wapens, graafwerktuigen, mijnen en authentieke filmopnamen te zien. Je wordt gevraagd om de tunnels op te sporen, maar dit lukt vaak pas nadat de gids bladeren en zand heeft verwijderd, waardoor er een luikje zichtbaar wordt. Je mag het luik inkruipen om te merken hoe smal de ingangen zijn. Op het terrein zijn onder andere een commandopost, keuken, opslagplaats en operatiekamer nagebouwd en is er een Amerikaanse tank te zien. Aan het einde van de tour kun je zelf door de tunnels kruipen. De gangen in dit gedeelte zijn iets verbreed, vanwege de bredere Westerlingen. De tunnel is hier 150 meter lang, 1,20 meter hoog en 60 centimeter breed. Naarmate je verder komt, wordt de tunnel lager en smaller. Er zijn onderweg verschillende uitgangen om te ontsnappen.

Hoe kom je er?

De makkelijkste manier om er te komen is met een toeristenbus die je bij je hostel ophaalt. Er worden tours aangeboden bij haast ieder reisbureau en hostel in Ho Chi Minh en dit kost ongeveer $13. Je kunt kiezen uit een tour van een halve of hele dag.

Het leven in de Chu Chi tunnels was zwaar. Hoe zou jij het vinden als je moest overleven in de Chu Chi tunnels? Laat het weten in de reacties.

Lees meer interessante artikelen over reizen en leuke weetjes over bestemmingen

Accommodaties in Ho Chi Minh City

Accommodaties in Ho Chi Minh City

De stad is opgedeeld in 24 districten waarvan er 3 populair zijn bij reizigers. District 1 staat bekend als de backpackers wijk.

Lees verder
Ho Chi Minh City-Saigon

Ho Chi Minh City / Saigon

Ho Chi Minh City ligt 1800 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Hanoi. De internationale luchthaven Tan Son Nhat ligt 6 kilometer ten noorden van het centrum (District 1).

Lees verder
Chu Chi tunnels

Ontvang nieuwste artikelen in je inbox

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s