De jaren 50Outfit

De jaren 50

Prada zorgt ervoor dat we er net zo fatsoenlijk uitzien als in de fifties. Met een vleugje leer en een toefje skin oogt het allemaal stiekem wat frivoler.

Miuccia Prada kan de symboliek van de jaren vijftig en de vormgeving van Amerikaanse auto klassiekers. Een auto vertalen naar een sexy kledingstuk. De piping van rokken is gebaseerd op het chroom van een Ford Thunderbird, koplampen zijn omgezet in zakken en aan hakken verschijnen leren vlammen, zoals je die in strips uit de uitlaten van snelle auto’s ziet komen.

Geföhnde haren

Misschien is het te wijten aan de crisis en de sociale onrust, maar blijkbaar heeft de consument ene sterk verlangen naar rust en nostalgie. Naar de tijd dat alles échte vrouwen waren met zorgvuldig geföhnde haren en eau de cologne in de harde handtas. En mannen nog mannen waren met een gewaagd likje brylcreem in het haar. De tijd waarin je wist dat je op vrijdag vis at en op woensdag gehaktballen. 

Plissérok

In de collecties van Prada zit altijd wel een retro-aspect, evenals een vleugje moeder-romantiek. In de jaren vijftig zag je geen fatsoenlijke vrouw in een bandeautop, maar met de miniversie van de tubetop halat Prada haar collectie met gemak naar het heden. Voor een geplisseerde rok (een ouderwetse techniek om volume te maken) tot op de knie, loopt misschien niet iedereen onmiddellijk warm, maar uitgevoerd in leer of plastic wordt zo’n rok een echt hebbeding.

Heb jij een kledingstuk in je kast hangen dat echt de jaren 50 uitstraalt? Laat het weten in de reacties 🙂

Lees meer interessante artikelen over outfits en leuke mode weetjes

Soorten rokken

Soorten rokken

Er zijn verschillende soorten rokken. Van een ballonrok tot aan een minirok.

Lees meer
Zo wordt je stijlvol oud

Zo wordt je stijlvol oud

Je wordt ouder of je het nu leuk vindt of niet. Je jeugd mag je ontglippen. Als je voor jezelf zorgt, hoeven je uiterlijk en levenslust dat niet te doen.

Lees meer
De jaren 50

Ontvang nieuwste artikelen in je inbox

Advertenties

Categorieën:Outfit

Getagd als:, , , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s