Zo krijg je gevoel voor humorLifestyle

Zo krijg je gevoel voor humor

Iedereen lacht graag. Je hoeft geen comedian te zijn, maar een goedlachse vrouw (vooral als ze lacht om zichzelf) is goed gezelschap. Als je gemakkelijk lacht, geniet je niet alleen meer van het leven, maar wordt je ook vaker uitgenodigd. Iedereen houdt van mensen die de gang erin houden. Jij ook 🙂

  • Wees dankbaar voor het goede leven. Het is gemakkelijk om de negatieve dingen te benadrukken, maar het positieve is altijd sterker: een fijne familie, goede vrienden, een leuke baan.
  • Verwacht niet ineens te kunnen veranderen. Het gaat er niet om dat je allerlei moppen kunt verstellen, het gaat om een levenshouding. Leer om je fouten te lachen en accepteer dat dingen ook wel eens niet kunnen lopen, zoals je graag had gewild. Begrijp dat boos en verbitterd zijn tijverspillig is.
  • Denk aan alle keren dat je je zorgen maakte om iets waarop je geen invloed had. Was dat zinvol? Je zult merken dat dingen minder ernstig worden als je van houding verandert en je zult beter met uitdagingen en obstakels om kunnen gaan dan voorheen.
  • Ga op zoek naar humor. Je kunt ervoor kiezen je op de negatieve dingen te richten of op de positieve. Kies het positieve en je hele kijk op het leven verandert.
  • Nee niet alles zo serieus.
  • Hetzelfde geldt voor kritiek van mensen die het echt goed bedoelen. niemand is perfect en we kunnen allemaal wel wat hulp gebruiken. Accepteer het.
  • Mensen reageren op die manier waarop jij ze benadert en als je probeert positief door het leven te gaan, krijg je dat vanzelf terug. Oprechte positieve mensen maken enorm veel indruk.

Soms kan ik wel grappig uit de hoek komen. Het ligt aan het moment. Hoe grappig ben jij? Laat een grappig bericht achter in de reacties 🙂

Bron: Kalb, A., Volker, M., & Vitataal (Feerwerd). (2010). Vrouwenzaken / druk 1. Verba.

Lees meer interessante artikelen over lifestyle en leuke weetjes

Alles uit de kast!

Alles uit de kast!

Eens in de zoveel tijd is het weer tijd om je kledingkast uit te zoeken. Sommige kledingstukken pas je misschien niet meer of draag je niet en kun je verkopen.

Lees meer
Zo ontstress je

Zo ontstress je

Stress is de oorzaak achter veel kwalen. Een beetje stress is onmisbaar om goed te kunnen presteren, maar je moet wel weten hoe je die spanning weer kwijtraakt voor je de controle verliest.

Lees meer
Tips voor een goede houding

Tips voor een goede houding

Een gebogen houding komt zwak en defensief over. Wees je bewust van je rug, schouders en nek en herinner jezelf er steeds aan rechtop te zitten of te staan.

Lees meer
Zo krijg je gevoel voor humor

Ontvang nieuwste artikelen in je inbox

Advertenties

1 antwoord »

  1. Het is misschien niet zo grappig maar het laat zien dat lachen gezond is. Toen mijn dochter met de keizersnede gehaald werd was ik erbij. Tijdens het hechten van de wond vroeg de arts of M veel lachte. Ja zei ik. Dat kon hij zien aan een plekje in de buik dat sterk ontwikkeld was. Heel bijzonder.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s