Cool ClandestienReizen

Cool Clandestien

De underground sensatie en de leukste clandestiene (lees: goed verstopte) bars en winkels. 

The NoMad in New York

The NoMad in New York

Achter the NoMad hotel in New York zit de Sydell Group (van het Ace hotel in New York en Palm Springs). De 168 kamers zijn ingericht door de Franse ontwerper Jacques Garcia. Met als inspiratiebron: herinneringen aan het Parijse appartement van zijn ouders. 

Ga voor meer informatie naar www.thenomadhotel.com.

Pauly Saal in Berlijn

Pauly Saal is gelegen in het imposante gebouw van de Jüdische Mädchen (Joodse meisjesschool) aan de Auguststrasse in Berlijn. Het is gelegen naast de Joodse Deli Mogg & Melzer (met heerlijke broodjes pastrami). Het restaurant heeft statige eetzalen, lange tafels en een interieur dat de sfeer uitstraalt van Berlijnse gouden jaren 20 en 30. Ga voor meer informatie naar www.paulysaal.com.

Angry Chicken in Berlijn

Angry Chicken in Berlijn

Goed verstopt, maar ze zijn toch te vinden: clandestiene. De goed verstopte bars, restaurants en winkels. Zoals Angry Chicken (Koreaanse snackbar in het Berlijnse Kreuzberg) daar komt niemand voor de kippenkluiven. Via de achterdeur kom je binnen bij de Soju Bar waar Koreaanse grappa van zoete aardappel wordt geschonken en een karaoke machine op de wc staat.

Adres: Skalitzerstrasse 360, Berlin

The Mayor of Scaredy Cat Town in London

De codewoorden zijn: ‘I’m here to see the mayor’. Vanuit de Breakfast Club (Spitalfields in London) ga je via een Smeg koelkast deur door naar de clandestiene bar in een achterkamer. Ga voor meer informatie over dit verstopte restaurant naar www.thebreakfastclubcaffes.com.

Brigadoon Bar, Green Wood in Brooklyn

Voor deze clandestien moet je rond middernacht verzamelen op de hoek van 25th Street en 5th Avenue. Kijk alsof het niet je eerste keer is en dan is het wachten op het moment dat je wordt opgehaald.

Apartment in Berlijn

Als je voor de compleet lege etalage van Apartment in Berlijn staat, lijkt het of er net opruimingsverkoop is geweest. Maar de deur staat op een kier, dus loop naar binnen. Ga via een zwarte wenteltrap naar de kelder, waar fijne ontwerpen van internationale merken aan de hangers bungelen. Ze hebben ook een webshop. Ga voor meer informatie naar www.apartmentberlin.de.

Door74 in Amsterdam

Door 74 is eigenlijk niet meer geheim, maar nog steeds leuk. Ga cocktails drinken op afspraak in de Regulierdwarsstraat 74. Ga voor meer informatie naar www.door74.nl.

The Canal House in Amsterdam

Het Canal House is één van de leukste hotels in Amsterdam. Niet alleen leuk om er een nachtje te vertoeven. Je kunt er ook heerlijk romantisch dineren in het tuinhuisje 😉 Ga voor meer informatie naar www.canalhouse.nl.

Federal in Barcelona

Federal is een heerlijk lunch café in de rustige wijk San Antoni. De gerechten worden er vers gemaakt, en de service is uitermate vriendelijk. Het dakterras is schaduwrijk om heerlijk bij te komen. Ga voor meer informatie naar www.federalcafe.es.

The Young Turks in London

The Young Turks zijn drie gerenommeerde chefs, James Lowe, Isaac Mchale en Ben Greeno. Tot eind maart 2012 hadden ze een restaurant The 10 Bells in de Commercial Street 84. Daarna zijn ze weer van de radar verdwenen, maar wie weet komen ze nog een keer terug. Ga voor meer informatie naar www.youngturks.co.uk 

Masseria torre Coccaro in Puglia

Puglia is het nieuwe Toscane. Masseria torre Coccaro is op de beste plek gelegen. In de privékapel worden er kooklessen gegeven en aan de bar kan in de ochtend de krant worden gelezen met een heerlijk bakje koffie. De Masseria ligt tien minuten rijden van het strand en heeft een eigen beach-club daar kun je de beste orecchiette (oortjespasta) eten. Er is zelfs een suite met ommuurd privézwembad. Ga voor meer informatie naar www.masseriatorrecoccaro.com.

Two for Joy in Amsterdam

Two for Joy in Amsterdam

Two for Joy wordt ook wel gezien als: “A coffe roasting company”. Hier weten ze alles van koffie en koffiezetten. De koffiebonene worden zelf geroosterd en gemalen. Ze kunnen eindeloos doorpraten over hun passie van koffie. Er is zelfs een eigen glazen Chemex-koffiekan waarmee je thuis net zulke lekkere filterkoffie kunt maken.

Ga voor meer informatie naar www.twoforjoy.nl.

Rika Maison in Amsterdam

Rika Maison is een bed and breakfast ingericht door de Zweedse stylist-turned-designer Ulrika Lundgren. Het appartement zit boven de eigen boetiek in een van de 9 straatjes. Ga voor meer informatie naar www.rikaint.com/maison.

The Dutch SoHo in New York

Bestel er de oester-sandwiches, de steak-tartare met caesardressing, maar vooral ook: de ravioli gevuld met gerookte kas, porcini en truffel. The Dutch is altijd vol en vrolijk. Cocktail tip: de New York Sour. beter dan hier maken ze hem nergens. Aardigere obers hebben ze nergens. Ga voor meer informatie naar www.thedutchnyc.com.

G&T: A bloody love affair with Mary

De Canadese eigenaren misten in Amsterdam a real brunch and cocktail place. De clientèle is een mix van vrienden, expats en buurtbewoners. Iedere zaterdag en zondag vanaf 11:30 uur worden er de beste scrambled eggs van de stad geserveerd en kun je er cocktails drinken, zolang het gezellig is. Vraag naar de Bloody Mary, want daar zijn ze trot op. Ga voor meer informatie naar www.reallyniceplace.com.

Grill Royal

Zien, gezien worden en zeker weten dat je de beste steak van Berlijn op je bord krijgt. De succesvolle samenwerking tussen een beroemde Berlijnse clubeigenaar en een kunsthandelaar heeft Berlijn deze internationale hotspot opgeleverd. Wit linnen op de tafels. Glimmend hardhouten vloeren. Vanaf het terras zicht op de Spree. Ga voor meer informatie naar www.grillroyal.com.

Openhouse in Barcelona

Andrew Trotter werkte voor Alessie, Anouska Hempel en Yamamoto. Hij opende zijn eigen huiskamer winkel, waar hij zich heeft omringd met design, kunst en vakmanschap. En dat het liefst van jong en onbekend talent. Een winkel om heel lang binnen te blijven. Ga voor meer informatie naar www.openhousebcn.com.

Urban trend: de culi-burger

De culi-burger is hot. Amsterdam heeft inmiddels meerdere vestigingen. Rotterdam heeft Burger Trut voor vegaburgers, Oslo heeft Illegal Burger voor high end hamburgers, Praag heeft Yes Burgers en Barcelona heeft Pim Pam Burger.

The Old Bell in Berkshire

Een moderne vertaling van een oude Engelse herberg. De inrichting werd verzorgd door Ilse Crawford, die ook Soho House in New York en Grand Hotel in Stockholm heeft ingericht. Een weekend in The Old Bell betekent een potje tennis in de ommuurde tuin, eten uit de eigen moestuin en cocktails drinken onder de krakende balken bij het haardvuur. Tip: vraag om een kamer met uitzicht over de heide. Ga voor meer informatie naar www.theoldebell.co.uk.

Hotel Aire de Bardenas in udela

Volg de weg vanuit Tudela richting het parque natural. Ergens op een stapel houten groentekistjes zie je een bordje dat naar het hotel verwijst. Via een stoffie, onverharde weg kom je uiteindelijk in een droog, surrealistisch landschap. Van een afstand zie het hotel eruit als een opslagterrein voor bedrijven. Maar wie het merkwaardige groepje containers van dichtbij ziet, ontdekt design in de woestijn. Ga voor meer informatie naar www.airedebardenas.com.

Monocle Cafe in Tokio

Monocle Cafe in Tokio

Het minimalistische café is gevestigd in de kelder van het luxe warenhuis Hankyu MENS’s in Tokio: goede koffie, de complete jaargangen van het eigen tijdschrift op de leestafel en zelfs de radio staat afgestemd op de eigen 24-hours zender.

Ga voor meer informatie naar www.monocle.com.

The Boundary Hotel in London

Een pure Terence Conran-sensatie: 12 kamers en 5 suites, geïnspireerd door grote designers als Ray Eames en Mies van der Rohe. Kamer tip: de Modern Chinoiserie Suite met zeegroene schemerlampen en chinees zijde op de muren. Ga voor meer informatie naar www.theboundary.co.uk.

Restaurant Radio in Kopenhagen

In de keuken staan Jesper Kirketerp en Rasmus Kliim, twee veelbelovende jonge chefs. Ga voor meer informatie naar www.restaurantradio.dk.

Do You Read Me in Berlijn

De tijdschriftencollectie van Do You Read Me aan de Auguststrasse is een feest. Zonder twijfel de beste collectie van Berlijn. Ga voor meer informatie naar www.doyoureadme.de.

Saugerties Lighthouse in New York State

Saugerties Lighthouse in New York State

Ultiem geluk: één van de twee kamers in deze gerenoveerde vuurtoren om een uurtje buiten New York te bemachtigen

Ga voor meer informatie naar www.saugertieslighthouse.com.

Ken jij nog een verstopt restaurant, bar of café? Laat het weten in de reacties en zet erbij waar het is 🙂

Lees meer interessante artikelen over reizen en leuke weetjes over bestemmingen

De 10 mooiste dorpen van Frankrijk

De 10 mooiste dorpen van Frankrijk

Een aantal mooiste dorpen van Frankrijk.

Lees verder
Hotspots in Antwerpen

Hotspots in Antwerpen

In Antwerpen gebeurt er het meeste in ’t Zuid. De straatjes rondom de Marnixplaats zijn favoriet. Let op, want als je verder afzakt in de volksbuurt Het Kiel moet je goed op blijven letten.

Lees verder
Chu Chi tunnels

Chu Chi tunnels

De Cu Chi tunnels bestaan uit een ondergronds tunnelsysteem van 250 kilometer en ligt op ongeveer 40 kilometer van Ho Chi Minh. Het systeem loopt bijna onder heel Vietnam.

Lees verder
Cool Clandestien

Ontvang nieuwste artikelen in je inbox

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s